Αντεπίθεση στον Λαλιώτη από Ν.Δ. και Μητσοτάκη

Αντεπίθεση στον Λαλιώτη από Ν.Δ. και Μητσοτάκη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση μέσω και της κοινοβουλευτικής οδού, όσον αφορά στη διαμάχη με τον κ. Κ. Λαλιώτη, πέρασε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση διά του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Δ. Σιούφα και του Κκοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Πρ. Παυλόπουλου. Συγκεκριμένα, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη ζητούν να «προχωρήσουν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», προκειμένου να εξετασθούν τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για τη σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων και τη συγκριτική ανάλυση με το σχέδιο σύμβασης που είχε μονογραφεί από την κυβέρνηση του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση, διά του αρμοδίου κ. Σ. Τσιτουρίδη έχει ζητήσει στοιχεία για την εταιρεία που συνέταξε τη συγκριτική μελέτη και ειδικότερα για τη σύνθεση του μετοχικού της κεφαλαίου από τη σύστασή της μέχρι σήμερα, τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, τη διαδικασία με την οποία επελέγη για τη μελέτη, την ύπαρξη θυγατρικών της εταιρειών, το ενδεχόμενο να έχει αναλάβει και άλλες εργασίες έναντι του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, και, τέλος, το ύψος της αμοιβής που εισέπραξε».

Στον εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ, χθες, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επί δυόμισι ώρες καταθέτοντας, ως μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Λαλιώτη που αφορούν στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και τις -κατά τον ίδιο- σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και της Ν.Δ. με λογαριασμό λιβεριανής εταιρείας.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την ελληνική Δικαιοσύνη. «Εμείς δεν την υβρίζουμε όταν ασχολείται με πολιτικούς, διότι οι τίμιοι πολιτικοί δεν φοβούνται την Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε τον κ. Λαλιώτη ότι προσπαθεί να «επαναφέρει τη λάσπη και την συκοφαντία ως μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης». «Θεωρώ χρέος μου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά αυτήν την προσπάθεια»,.

Απαντώντας ο κ. Λαλιώτης, δήλωσε ότι «ο εντιμότατος κ. Κ. Μητσοτάκης, με το γνωστό σε όλους τους Ελληνες, ύφος και ήθος του, συνεχίζει να με υβρίζει και να με συκοφαντεί, γιατί τόλμησα να πω, με παρρησία και θάρρος, συγκεκριμένες αλήθειες για τα «Εργα και τις Ημέρες» του στην περίοδο 1989 – 1993, γιατί τόλμησα να πω τα πράγματα με το όνομά τους, υπερασπιζόμενος τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και την προστασία του Δημόσιου Συμφέροντος».

Κατά πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος θα δώσει το «στίγμα» του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές και θα επιμείνει στις μετεκλογικές συνεργασίες, απορρίπτοντας κάθε σκέψη για προεκλογικές επαφές και «παζαρέματα». Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Αβραμόπουλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη της Νεολαίας και των περιφερειακών οργάνων του ΚΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή