O Καραμανλής αποφασίζει για τον Δήμο

O Καραμανλής αποφασίζει για τον Δήμο

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια να θέσει τέλος στην έντονη «ονοματολογία» που αναπτύσσεται γύρω από το πρόσωπο του υποψηφίου που θα υποστηρίξει στον Δήμο Αθηναίων η Νέα Δημοκρατία κατέβαλε χθες η Ρηγίλλης. O εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο όνομα για μεγάλο Δήμο, όπως είναι ο Δήμος της Αθήνας, αυτή τη στιγμή». Με την απάντηση αυτή, ο κ. Ρουσόπουλος άφησε μεν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά τις επιλογές του κ. K. Καραμανλή, ταυτόχρονα όμως απέρριψε τη φημολογία που θέλει να υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA κ. N. Χατζηνικολάου.

Πονοκέφαλος

Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις, η παρέμβαση της Ρηγίλλης έρχεται καθυστερημένα, καθώς το όλο θέμα έχει προκαλέσει ήδη τριβές και εντάσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και πονοκέφαλο στην ηγεσία της. Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του κ. Χατζηνικολάου, δεν υπήρξε σαφής και κατηγορηματική θέση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ήταν μάλλον ευτύχημα γι’ αυτήν ότι το θέμα έκλεισε τότε για άλλους λόγους.

Ανάλογη στάση τηρήθηκε και τώρα, μετά την ανακίνηση της υποψηφιότητας (μάλιστα η συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον γνωστό δημοσιογράφο τροφοδότησε εκ νέου τα σενάρια). Αυτή τη φορά, όμως, στη «δεδομένη» αντίδραση του διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» κ. Γ. Κύρτσου -με τον οποίο συναντήθηκε επίσης ο κ. Καραμανλής και του συνέστησε να χαμηλώσει τους τόνους- προστέθηκαν και αυτές βουλευτών του κόμματος. Οι κ. B. Πολύδωρας, Γ. Βουλγαράκης και Π. Παναγιωτόπουλος έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο, υποστηρίζοντας την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει τη μάχη στην πρωτεύουσα με κομματικό υποψήφιο. Υπενθυμίζουν επίσης ότι και ο κ. Καραμανλής έχει χαρακτηρίσει την αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «καθαρή πολιτική μάχη»

Στο δυσάρεστο κλίμα συνέβαλε, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, και το γεγονός ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη καθυστερεί να ανακοινώσει τις δικές της τελικές αποφάσεις και συνεχίζει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς της. H παράταση της εκκρεμότητας επιτρέπει την ανάπτυξη και καλλιέργεια διάφορων φημών και σεναρίων, που κάθε άλλο παρά βοηθούν την κατάσταση. Πάντως, ο κ. Ρουσόπουλος, κάλυψε πλήρως την πρώην υπουργό, λέγοντας ότι η στάση της δεν προκαλεί προβλήματα. «Αλίμονο αν για ένα στέλεχος όπως η κ. Μπακογιάννη μπαίνει το ερώτημα για το αν βοηθάει ή δεν βοηθάει το κόμμα», είπε συγκεκριμένα. H τροπή, τέλος, που έχει πάρει η όλη ιστορία φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και σε φαιδρές καταστάσεις, καθώς εκμεταλλευόμενοι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τη δημόσια εκτόξευση απειλών, φροντίζουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το Δήμο ουκ ολίγοι άσχετοι.

Η κριτική, που ασκείται στη NASA κορυφώνεται αυτές τις ημέρες καθώς η επιστημονική επιτροπή του Κογκρέσου συζητά από χθες πρόσφατη έκθεση σχετική με τις δραστηριότητες του διαστημικού σταθμού. H εν λόγω έκθεση επιρρίπτει στην υπηρεσία ανεπάρκειες στη διαχείριση, στον υπολογισμό του κόστους και στον έλεγχο του προγράμματος και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η NASA δεν μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει «χωρίς ριζική αναμόρφωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή