Παραπομπή Παπαντωνίου σε δίκη προτείνει ο εισαγγελέας

Παραπομπή Παπαντωνίου σε δίκη προτείνει ο εισαγγελέας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην παραπομπή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου σε δίκη προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Κατά τον εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός υπήρξε αποδέκτης χρηματικών ποσών από εταιρεία για το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών, ενώ ο ίδιος ο Γιάννος Παπαντωνίου που βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης από τον Οκτώβριο του 2018, αρνείται την κατηγορία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και επιπλέον υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα για τις φρεγάτες ήταν επωφελές για το ελληνικό δημόσιο.

Κατά την κατηγορία, έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί στο στάδιο της ανάκρισης, ο πρώην υπουργός, εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, απέκρυψε τα επίμαχα ποσά, ενώ στην υπόθεση είχε εμπλακεί και η σύζυγός του, η οποία είχε αρχικά προσωρινά κρατηθεί αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκε.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει υποβάλλει στο παρελθόν αιτήσεις για διακοπή της προσωρινής του κράτησης που δεν έγιναν δεκτές, ενώ για την υπόθεση της παραπομπής του η μη σε δίκη θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή