Οι υποψήφιοι των Δημοτικών «σπαζοκεφαλιά» για το ΠΑΣΟΚ

Οι υποψήφιοι των Δημοτικών «σπαζοκεφαλιά» για το ΠΑΣΟΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία αναδεικνύεται για το ΠΑΣΟΚ η επιλογή υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων με την οποία έχει επιφορτιστεί μια ομάδα κορυφαίων στελεχών υπό τον γραμματέα του κόμματος κ. K. Λαλιώτη, καθώς τα μηνύματα από την επαρχία και το Λεκανοπέδιο οδηγούν στην εκτίμηση ότι σε ελάχιστες νομαρχίες και μεγάλους δήμους υπάρχει σε τοπικό επίπεδο σύγκλιση σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα με πολλαπλές υποψηφιότητες μόλις σε έξι νομαρχίες και δεκαέξι πρωτεύουσες νομών, ενώ εξίσου «προβληματική» είναι η κατάσταση στη B΄ Αθήνας όπου είναι βέβαιο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι μόλις 11 δήμαρχοι.

Ειδικότερα από τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ νυν νομάρχες προεξοφλείται ότι θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα με το επίσημο κομματικό «χρίσμα» στο Κιλκίς ο κ. Παραστρατίδης, στην Κεφαλονιά ο κ. Γεωργάτος, στη Λευκάδα ο κ. Μαργέλης και στην Ηλεία ο κ. Δημητρακόπουλος. Επίσης, με δεδομένο ότι οι νυν νομάρχες στις συγκεκριμένες περιοχές αποχωρούν, αφού συμπλήρωσαν δύο θητείες, πολύ πιθανό θεωρείται υποψήφιοι να είναι στον Εβρο ο κ. Ζαμπουνίδης και στη Ροδόπη ο κ. Γιαννακίδης.

Οι δήμαρχοι

Σε επίπεδο δημάρχων στις πρωτεύουσες των νομών, το ΠΑΣΟΚ με βάση τους συσχετισμούς που υπάρχουν στην κάθε περιοχή, αναμένεται να υποστηρίξει στην Κομοτηνή τον κ. Παπαδιέλη, στις Σέρρες τον κ. Μητλιάγκα, στα Γρεβενά τον κ. Ζιώγα, στην Κοζάνη τον κ. Κουκουλόπουλο, στη Φλώρινα τον κ. Αλεπάκη, στην Ηγουμενίτσα τον κ. Νταή, στο Αργοστόλι τον κ. Φόρτε, στη Λευκάδα τον κ. Σκληρό, στο Αγρίνιο τον κ. Σώκο, στο Αργος τον κ. Κολυγλιάτη, στην Τρίπολη τον κ. Κοτσάνη, στο Βαθύ Σάμου τον κ. Πετρούτα, στην Ερμούπολη τον κ. Δεκαβάλα και στη Σητεία τον κ. Κουρουπάκη.

Τέλος, από τους δήμους της B΄ Αθηνών σχετικά «ξεκάθαρο» είναι το τοπίο για τους κ. Μίχο στην Αγία Βαρβάρα, Ταμπακίδη στους Αγίους Ανάργυρους, Αλούκο στον Αλιμο, Σαραφίδη στην Αργυρούπολη, Μαστοράκο στο Νέο Ηράκλειο, Κουκοβίνο στο Ιλιον, Παπαντώνη στο Μοσχάτο, Γκρετζέλια στη Νέα Φιλαδέλφεια, Σούτο στον Ταύρο, Κουτελάκη στη Νέα Σμύρνη και Σαραντόπουλο στη Δάφνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή