Οι «πιστοί» του Αβραμόπουλου πάνε… συνέδριο

Οι «πιστοί» του Αβραμόπουλου πάνε… συνέδριο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή, με την εκλογή του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία αύριο το μεσημέρι, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται μέσω του Διαδικτύου στη διεύθυνση www.eleftheripolites.gr.

Στο συνέδριο αναμένεται να παρουσιασθούν η Ιδρυτική Διακήρυξη, το Ιδεολογικό Μανιφέστο και οι προγραμματικές κατευθύνσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η ανακήρυξη των κομματικών οργάνων για την περίοδο μέχρι το πρώτο τακτικό Συνέδριο, που αναμένεται να γίνει στην Αθήνα, πριν από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2002.

Κατα πληροφορίες, στο Μανιφέστο του ΚΕΠ γίνεται αναφορά στον Δημοκρατικό Φιλελευθερισμό και υιοθετείται ο όρος «Σύγχρονο Πολιτικό Κέντρο». Κατά το ΚΕΠ, το Κέντρο δεν βρίσκεται στον «μεσαίο χώρο» αλλά μπροστά από τη Δεξιά και την Αριστερά, ενώ τονίζεται ότι «όσοι χρησιμοποίησαν τον όρο «μεσαίος χώρος», το έπραξαν διότι φοβήθηκαν τον σκληρό πυρήνα του κόμματός τους». Κατά πληροφορίες, επιστολές προς τον πρόεδρο του ΚΕΠ, επ’ ευκαιρία του Ιδρυτικού Συνεδρίου, έχουν αποστείλει οι κ. Ανδρ. Ανδριανόπουλος και Στ. Μάνος.

Κομματικά όργανα

Στελέχη του ΚΕΠ τόνιζαν χθες ότι «η πορεία του κόμματος προς τον πολίτη αρχίζει ουσιαστικά από τη Θεσσαλονίκη» και διευκρίνιζαν ότι «μέχρι τώρα μιλούσαμε για ένα κόμμα που τελούσε υπό ίδρυση.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, το ΚΕΠ θα είναι ένα κόμμα με όργανα και πρόσωπα, ένα κόμμα με στόχο την αποδοχή των προτάσεών του από την πλειοψηφία των πολιτών, ένα κόμμα με στόχο την εξουσία».

Κατά πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος θα δώσει το «στίγμα» του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές και θα επιμείνει στις μετεκλογικές συνεργασίες, απορρίπτοντας κάθε σκέψη για προεκλογικές επαφές και «παζαρέματα». Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Αβραμόπουλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη της Νεολαίας και των περιφερειακών οργάνων του ΚΕΠ.

Πολιτική Προστασία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή