Ανήσυχος ο Κουτσούμπας για τα ελληνοτουρκικά

Ανήσυχος ο Κουτσούμπας για τα ελληνοτουρκικά

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του «για τη συνεχή και παρατεινόμενη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας εκ μέρους της τουρκικής αστικής τάξης, του Ερντογάν και της κυβέρνησης της Τουρκίας» εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως «βρισκόμαστε στη δίνη σοβαρών εξελίξεων στην περιοχή», υπογραμμίζοντας την «απαράδεκτη» τακτική της Τουρκίας «να αμφισβητεί ακόμα και διεθνείς συμφωνίες, που καθόρισαν τα σύνορα στην περιοχή». Επιπλέον, αναφορικά με το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, που ήταν και η αφορμή της συνάντησης, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεσή του «με τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ, σχετικά με τη δολοφονική ενέργεια ενάντια σε αξιωματούχο μιας άλλης χώρας».

Στο ίδιο πνεύμα, δήλωσε τη διαφωνία του με τη συζήτηση που γίνεται για πιθανή προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης για τη λύση των ελληνοτουρκικών διαφορών, υπογραμμίζοντας πως «θέσαμε και το ζήτημα του συνυποσχετικού, που μας ανησυχεί για το τι θα περιέχει, αν τελικά οδηγηθούν σε μια τέτοια συμφωνία τα δύο μέρη». Και στα άλλα δύο σημαντικά θέματα της εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας το ΚΚΕ ήταν επικριτικό. Οσον αφορά το θέμα του ΠτΔ, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε απαράδεκτη την ονοματολογία, την οποία απέδωσε σε «μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα και κριτήρια», ενώ παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών, με πρώτο τον εκλογικό νόμο. «Εκφράσαμε ξανά την πάγια θέση μας για καθαρή, ανόθευτη, απλή αναλογική, χωρίς μπόνους στο πρώτο κόμμα, χωρίς πλαφόν ούτε το 3%», σημείωσε. Τέλος, ο γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του και στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή