Και με τη Ν.Δ. και με το ΠΑΣΟΚ βλέπει συνεργασία ο Αβραμόπουλος

Και με τη Ν.Δ. και με το ΠΑΣΟΚ βλέπει συνεργασία ο Αβραμόπουλος

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, κατά τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα μπορούσε να συνεργαστεί με την ίδια ευκολία και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ. Οπως δήλωσε χθες ο κ. Αβραμόπουλος στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του ΚΕΠ, συνεργασίες το κόμμα του μπορεί να κάνει μόνο μετεκλογικά και εφόσον υπάρχει με τους ενδιαφερόμενους πολιτικούς φορείς προγραμματική σύγκλιση.

Απέκλεισε ως εκ τούτου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, κάθε προεκλογική σύμπραξη τόσο στις δημοτικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές, επιμένοντας στην αυτόνομη κάθοδο του κόμματός του. Οσο για το εάν ο ίδιος σκέφτεται να διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα το απέκλεισε κατηγορηματικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος εμφάνισε το ΚΕΠ ως «μια πολιτική πρωτοβουλία προερχόμενη από την κοινωνία και η οποία σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νεας μεταπολίτευσης», ενώ για το συνέδριο είπε ότι «πρόκειται για μια γιορτή της δημοκρατίας».

Σ’ αυτήν τη «γιορτή της δημοκρατίας», ωστόσο, ο ίδιος θα αναδειχθεί πρόεδρος διά βοής, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα, ενώ δεν πρόκειται να εκλεγεί από το συνέδριο Κεντρική Επιτροπή, δίχως να είναι σαφές αν θα διορισθεί αργότερα από τον πρόεδρο ή δεν θα υπάρξει καθόλου καθοδηγητικό όργανο.

Πρωτοτυπίες

Και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι το ΚΕΠ είναι αρχηγικό κόμμα έσπευσε, εξάλλου, να δηλώσει πως το «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών είναι θεσμικό κόμμα» προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να είναι παντοτινός αρχηγός του. Αυτό το συνέδριο έχει και άλλες πρωτοτυπίες, όπως προέκυψε από τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Αβραμόπουλος.

Οι σύνεδροι, για παράδειγμα, μολονότι θα ξεπερνούν τις 3.500 δεν έχουν εκλεγεί από κανέναν, ενώ δεν κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του ούτε, φυσικά, να απευθύνουν χαιρετισμό, τα πολιτικά κόμματα.

Μοναδικός επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο δήμαρχος θεσσαλονίκης. Πως το εξήγησε αυτό ο κ. Αβραμόπουλος; «Είναι μια ένδειξη σεβασμού προς την πόλη», είπε.

Η επίσημη εκλογή του στον προεδρικό θώκο θα γίνει σήμερα και αμέσως μετά ο κ. Αβραμόπουλος θα απευθυνθεί στο Σώμα για να αναλύσει τους στόχους και την στρατηγική του Κινήματος ελευθέρων Πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή