Κτηματογραφείται ένα «καθαρό τοπίο»

Κτηματογραφείται ένα «καθαρό τοπίο»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, να ορίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ A.E.», του οποίου τα μέλη παραιτήθηκαν προχθές με… τη σύμφωνη γνωμη του τέως (K. Λαλιώτης) και της νυν υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Παρ’ ότι η κ. Παπανδρέου φέρεται να μην έχει καταλήξει στα πρόσωπα των επτά μελών, θεωρείται πολύ πιθανή η συμμετοχή εκπροσώπων συναρμόδιων φορέων για τη σύνταξη του Κτηματολογίου και σε κάθε περίπτωση βέβαιη θεωρείται η εκπροσώπηση του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος.

Χθες, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανήλθε με δηλώσεις της, προκειμένου να υποστηρίξει τόσο τον προκάτοχό της, όσο και την πρωτοβουλία των μελών της διοίκησης της εταιρείας να παραιτηθούν. «O κ. Λαλιώτης -είπε η υπουργός- έχει κάνει πολύ σημαντικό έργο στο ΥΠΕΧΩΔΕ και το έργο αυτό θα συνεχιστεί και συνεχίζεται σε πλήρη συνεργασία μαζί του». Και συμπλήρωσε: «Είναι προς τιμήν των μελών του διοικητικού συμβουλίου το ότι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή μου, για να διευκολύνουν την κυβέρνηση σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία του Κτηματολογίου».

Βεβαίως, σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί οι παραιτήσεις δεν είχαν υποβληθεί επί υπουργίας του κ. Λαλιώτη, όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, η κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν γνωρίζει το παρελθόν. Πάντως, η παραίτηση των μελών του Δ.Σ. φαίνεται ότι θα είναι από τα ισχυρότερα «χαρτιά» της κ. Παπανδρέου στη συνάντησή της με τον επίτροπο κ. Μισέλ Μπαρνιέ, καθώς -όπως χαρακτηριστικά έλεγαν συνεργάτες της- οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης «θέλουν σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτούς που θα μιλούν και θα συνδιαλέγονται για το Κτηματολόγιο. Θέλουν -κατέληγαν- «καθαρό τοπίο».

Οι Βρυξέλλες

Αλλωστε, και οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες θέλουν να έχει εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τον αρμόδιο επίτροπο κ. Μπαρνιέ η «αλλαγή φρουράς» στο Δ.Σ. της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ A.E.», καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες τώρα φαίνονται ότι είναι πρόθυμες να συζητήσουν και τα δύο «σενάρια» που θα θέσει υπόψη τους η κ. Παπανδρέου. Δηλαδή, αυτό της συνέχισης της κοινοτικής επιχορήγησης, αλλά και του ενδεχόμενου δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να καλυφθούν τα «ανοίγματα» των εργασιών που θα έπρεπε, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδος να είχαν γίνει για το Κτηματολόγιο και δεν έχουν πραγματοποιηθεί λόγω «κακοδιαχείρισης».

Η «Χρυσοπηγή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή