Ράικου: Κατασκευή στοιχείων και σκευωρία

Ράικου: Κατασκευή στοιχείων και σκευωρία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύκλος των καταγγελιών αναφορικά με τον ρόλο του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου διευρύνθηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το δεύτερο μέρος της κατάθεσης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Ειδικότερα, η κ. Ράικου φέρεται να έχει πει ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατασκεύασε στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων-αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, μετέτρεψε ένα σκάνδαλο (Novartis) σε σκευωρία, με αποτέλεσμα να έχει οικονομική ζημία εκατομμυρίων το Δημόσιο, ενώ παράλληλα μίλησε εκ νέου και για παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις.

«Τα όσα δύσοσμα κι άκρως αποκαλυπτικά ακούστηκαν από την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα έργα, τις ημέρες, τις υπόγειες διαδρομές και τα μυστικά τηλέφωνα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκαλύπτουν τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και συνέχισε: «Ενός παρακράτους που κατασκεύαζε στοιχεία και μάρτυρες, που παρενέβαινε για να σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή χωρίς όμως επιβαρυντικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Που απαιτούσε να μην περαιωθούν οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις και που απειλούσε δικαστικούς λειτουργούς. Που έστηνε δημοσιεύματα κατά αθώων ανθρώπων με συνεργούς δημοσιογράφους και εκδότες». Παράλληλα, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης και παγίδευσης της αντιπολίτευσης, που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα, για να προσθέσει: «Η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε είδους Ρασπούτιν επιβεβαιώνει αυτό που προεκλογικά έλεγε η Ν.Δ.: πως η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015-2019. Και φυσικά δικαιώνει απόλυτα την πολιτική επιλογή σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθεί μια σκοτεινή υπόθεση».

Κατά τη χθεσινή, δεύτερη μέρα της κατάθεσής της, η κ. Ράικου είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος γνώριζε πως δεν υπήρχαν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων και πως ήταν απαίτησή του να κατασκευαστούν. Στο πλαίσιο αυτό είναι που φέρεται να συμπλήρωσε πως το έργο αυτό το δρομολόγησε με τη διάδοχο της κ. Ράικου, την κ. Τουλουπάκη.

Ως προς τις έρευνες, η κ. Ράικου είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι αν και υπήρχε ένα σκάνδαλο εκατομμυρίων ή και στοιχεία για φαρμακευτικές εταιρείες που αντάλλασσαν χρήματα μεταξύ τους, οι έρευνες δεν συνεχίστηκαν, αλλά μετατράπηκαν σε σκευωρία. Ειδικότερα φέρεται να σημείωσε πως με την παρέμβαση να πάει πολιτικά το σκάνδαλο, ουσιαστικά χάθηκαν εκατομμύρια. Αλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis, αλλά εξαιτίας όλων αυτών η Ελλάδα τίποτα, είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αλλες πληροφορίες φέρουν την κ. Ράικου να σημειώνει πως ο κ. Παπαγγελόπουλος μεταξύ των υποθέσεων στις οποίες έκανε παρεμβάσεις ήταν και εκείνη η οποία αφορούσε την Τράπεζα Αττικής και την από πλευρά της δανειοδότηση επιχειρηματιών χωρίς τραπεζικά κριτήρια. Ειδικότερα φέρεται να είπε ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός ζήτησε να μην περαιώσει τη δικογραφία της συγκεκριμένης τράπεζας.

Η κατάθεσή της αναμένεται να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή