Yπερψήφιση, αλλά όχι ευρύτερη συναίνεση από ΚΙΝΑΛ

Yπερψήφιση, αλλά όχι ευρύτερη συναίνεση από ΚΙΝΑΛ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στήριξη προς το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς η στάση αυτή να μεταφράζεται σε ευρύτερη τάση συναίνεσης προς την κυβέρνηση. Αυτό ήταν το μήνυμα της χθεσινής κοινής συνεδρίασης Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής υπό τη Φώφη Γεννηματά, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η θέση της παράταξης υπέρ της προτεινόμενης από τον πρωθυπουργό υποψήφιας για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Η συνεδρίαση ήταν σύντομη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί επικοινωνία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τη στήριξή του προς την υποψηφιότητα της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κατά την εισήγησή της, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται πλήρως στα κριτήρια που είχε θέσει το Κίνημα για τον επόμενο Πρόεδρο, ενώ, σε μετέπειτα δήλωσή της, έπλεξε το εγκώμιό της, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για πρόσωπο «που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική διαδρομή της, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος, ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης».

Νωρίτερα, κατά την τοποθέτησή της, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκαθαρίσει πως η στάση του ΚΙΝΑΛ δεν ισοδυναμεί με ένδειξη συναίνεσης προς την κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε ότι έχει κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σειρά πεδίων, όπως τα εθνικά θέματα και ο εκλογικός νόμος, αλλά και με την εν γένει πολιτική της σε κοινωνικά ζητήματα. «Η πρόταση του πρωθυπουργού δεν μπορεί να καλύψει την αποδεδειγμένη πια διάθεσή του να μην επιχειρήσει ευρείες συναινέσεις στα μεγάλα, σημαντικά θέματα», σχολίαζαν σχετικά στη Χαρ. Τρικούπη, με σαφή πρόθεση να καταστήσουν ευδιάκριτες τις αποστάσεις από το Μαξίμου.

ΜέΡΑ25 για Μ. Φύσσα

Από την πλευρά τους, τη μη στήριξή τους στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου αποφάσισαν τα δύο «νεοφώτιστα» στη Βουλή κόμματα, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, με το πρώτο μάλιστα να αντιπροτείνει για το αξίωμα τη Μάγδα Φύσσα. Οπως σημείωσε σε δήλωσή του ο γραμματέας του, Γιάνης Βαρουφάκης, παρότι η παράταξη δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη για να προωθήσει την υποψηφιότητά της, επελέγη ως πρόσωπο που «συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε λόγο για «αριστεροφοβική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως με την κυβερνητική πρόταση «παραβιάζεται η αρχή του Συντάγματος της διάκρισης των εξουσιών και, δυστυχώς, για ακόμα μια φορά διαπλέκεται η πολιτική με τη Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή