ΚΕΠ: Οχι στα στελέχη «του σωλήνα»…

ΚΕΠ: Οχι στα στελέχη «του σωλήνα»…

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο το κέντρο και αφετηρία τον δημοκρατικό φιλελευθερισμό και με αρκετή δόση αισιοδοξίας, το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών του κ. Δημ. Αβραμόπουλου ολοκληρώνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη τις εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του. Στην κεντρική του ομιλία, χθες, ο κ. Αβραμόπουλος, αιρετός πρόεδρος πλέον του ΚΕΠ, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της εποχής, στις οποίες έρχεται να απαντήσει το κόμμα του και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι θα κρατηθεί μακριά από οποιαδήποτε προεκλογική συναλλαγή, αφήνοντας συγχρόνως ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας.

Υπογραμμίζοντας ότι «το κέντρο βρίσκεται μπροστά από τη Δεξιά και την Αριστερά», ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έρχεται να αλιεύσει τις παρυφές του υπάρχοντος κομματικού χώρου, αλλά να δημιουργήσει μια νέα δυναμική, που θα φέρει την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.

Χαρακτηριστικό του Συνεδρίου είναι η παρουσία αρκετών νέων ανθρώπων, που δεν έχουν μέχρι τώρα αναμιχθεί στην πολιτική ζωή και που -όπως τόνιζαν στελέχη του ΚΕΠ- είναι αυτοδημιούργητα και μετέχουν ενεργώς στην παραγωγική διαδικασία του τόπου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε την εικόνα των σημερινών κομμάτων, με στελέχη «του σωλήνα» και προϊόντα διεργασιών των πολιτικών γραφείων. Το ΚΕΠ δεν θα έχει «αυλή» και «αυλικούς» και δεν θα θέσει τη νομή της εξουσίας ως αυτοσκοπό. Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τη μάχη ή να πάμε στο σπίτι μας αν ο λαός μάς αποδοκιμάσει», τονίζει στενός συνεργάτης του κ. Αβραμόπουλου. Εκείνο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο πρόεδρος του ΚΕΠ δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ότι οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα είναι για το κόμμα μια «πρόβα τζενεράλε» εν όψει των εθνικών εκλογών, για τις οποίες ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «μπορούν πλέον να γίνουν ανά πάσα στιγμή, μέχρι την άνοιξη του 2003».

«Από σήμερα δεν είμαστε πλέον κόμμα υπό ίδρυση αλλά κίνημα με όργανα, με δύναμη και ελεύθερο το πεδίο δράσεως», είπε ο κ. Αβραμόπουλος στον κύκλο των στενών του συνεργατών και τους ζήτησε να προετοιμάζουν από τώρα το πρώτο Τακτικό Συνέδριο, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει το λάθος να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στην Αθήνα πριν οριστικοποιήσει τις επιλογές της η Ρηγίλλης. Οπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το ΠΑΣΟΚ, με την πρόωρη δημοσιοποίηση των επιλογών του, έδινε στη Ν.Δ. τη δυνατότητα να «αποδομήσει» το προφίλ του υποψηφίου του και κυρίως, με την αξιοποίηση του όπλου των δημοσκοπήσεων, να επιλέξει το πρόσωπο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης έναντι του έχοντος το «χρίσμα» από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή