Ολα του Δήμου δύσκολα για τη Ρηγίλλης

Ολα του Δήμου δύσκολα για τη Ρηγίλλης

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή κατά την οποία κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητούσαν από τον κ. K. Καραμανλή να επιταχυνθούν οι εξελίξεις, όσον αφορά την επιλογή του προσώπου που θα θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας, εκδηλώθηκε -ανεπισήμως- η απόσυρση του ενδιαφέροντος του κ. Νίκου Χατζηνικολάου. Οι παρασκηνιακές αλλά και εμφανείς «συγκρούσεις» που σημειώθηκαν -ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για «άθλιο κλίμα που δημιουργήθηκε από λίγους εις βάρος του»- προβλημάτισαν τον διευθυντή του «Μέγκα» που δεν φαίνεται ότι ανέμενε τη σφοδρή επίθεση του διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» κ. Γ. Κύρτσου.

Ιδιαιτέρως μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πριν από δεκαπέντε ημέρες με τον κ. Κύρτσο, ορισμένοι στη Ρηγίλλης πίστεψαν ότι οι τόνοι της αντιπαράθεσης των δύο δημοσιογράφων θα πέσουν, έως ότου αποφασίσουν για τον υποψήφιο της Αθήνας τα κομματικά όργανα και, κυρίως, ο ίδιος ο κ. K. Καραμανλής.

Θετική προοπτική

Γεγονός είναι ότι η υποψηφιότητα του κ. Νίκου Χατζηνικολάου αντιμετωπιζόταν ως μία θετική προοπτική. Οπως όλα έδειχναν διέθετε τη διεισδυτικότητα που επιθυμούσε η Νέα Δημοκρατία στους άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς η μικρή οθόνη είναι ισχυρό όπλο σε όποιον υποψήφιο έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα επαγγελματικά «απολιτικό» προφίλ. Πάντως, αυτή η ενδεχόμενη υποψηφιότητα δεν ήταν καθολικά αποδεκτή στους νεοδημοκρατικούς κόλπους.

Δύο «στρατόπεδα»

Από την πρώτη φορά που, πέρυσι το καλοκαίρι, ο κ. Χατζηνικολάου είχε εκφράσει έμμεσα τη βούλησή του για το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας -για να δηλώσει αργότερα ότι τελικώς ήταν «ικανοποιημένος» από τη δουλειά του- έως προσφάτως που επανήλθε με ανανεωμένο το ενδιαφέρον του, είχαν σχηματισθεί δύο «στρατόπεδα» στη Ρηγίλλης. Στο ένα βρίσκονταν εκείνοι που θεωρούσαν τον διευθυντή του «Μέγκα» καλή επιλογή που θα έφερνε μία σίγουρη νίκη στη Ρηγίλλης. Αλλά, το δεύτερο «στρατόπεδο» έβλεπε τα πράγματα πιο πολιτικά και ήθελε υποψήφιο για τον Δήμο της Αθήνας πολιτικό πρόσωπο, ώστε η σχεδόν βεβαία επικράτηση της Ν.Δ. να μην αφήνει περιθώρια ερμηνειών και άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, ενώ από τη μία υπήρχε η δοκιμασμένη συνταγή της υψηλής δημοτικότητας και αναγνωρισιμότητας των τηλεοπτικών προσώπων, από την άλλη το ίδιο δεδομένο οριοθετούσε και τους προβληματισμούς της Ρηγίλλης καθώς:

Οι αλλαγές που έχουν συντελεσθεί στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας, στα όρια δηλαδή του Δήμου της Αθήνας, με την προσθήκη των ετεροδημοτών, υπάρχει πιθανότητα να έχουν μειώσει οριακά την «παραδοσιακή» υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, εκτιμούν οι ειδικοί της Ν.Δ., ίσως να απαιτείται πλέον για την Αθήνα υποψηφιότητα προσώπου που διαθέτει διεισδυτικότητα σε άλλους χώρους, έστω και εάν υστερεί σε κομματικά προσόντα. Και σε αυτούς τους χώρους φαίνεται ότι διέθετε ερείσματα ο διευθυντής του «Μέγκα», σε αντίθεση με την οργανωμένη κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, όπου η αντίδραση του διευθυντού του «Ελεύθερου Τύπου» κ. Γ. Κύρτσου είχε βρει ανταπόκριση.

Αμφισβήτηση

Ο κ. Γ. Κύρτσος υποστήριζε ότι το «Μέγκα», υπό τον διευθυντή του κ. Χατζηνικολάου, έπαιξε άσχημα παιγνίδια στη Νέα Δημοκρατία και αμφισβητούσε την «κομματική νομιμοφροσύνη» του. Την οποία, κομματική νομιμοφροσύνη, διαθέτει ούτως ή άλλως -όπως άλλωστε πιστεύει και η πλειοψηφία της οργανωμένης βάσης του κόμματος- ο κ. Γ. Βουλγαράκης που παρουσιαζόταν ως ο κύριος αντίπαλος του κ. Χατζηνικολάου.

Πάντως, το κεφάλαιο Δήμος της Αθήνας μένει ακόμα ανοικτό για τον κ. K. Καραμανλή. Ουσιαστικό ρόλο στις αποφάσεις του θα παίξουν οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες και των οποίων τα αποτελέσματα θα είναι καθοριστικά υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Μέχρι στιγμής, πλην της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που προτίθεται να ανακοινώσει τις προθέσεις της στις αρχές του χρόνου -μάλλον θα πει όχι στη δημαρχία- έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους τόσο ο κ. Γ. Βουλγαράκης όσο και ο κ. Βύρων Πολύδωρας.

Και άλλες υποψηφιότητες

Το νέο σκηνικό, όμως, που διαμορφώνεται στον πρώτο δήμο της χώρας δεν αποκλείει, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από άλλα πρόσωπα, εντός ή… εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Στην περίπτωση μάλιστα που καταδειχθεί μέσω των δημοσκοπήσεων ότι υπάρχει ανάγκη να στραφεί η Νέα Δημοκρατία στην αναζήτηση ψήφων μέσα από την ευρύτερη δεξαμενή των ψηφοφόρων άλλων πολιτικών δυνάμεων στην A΄ περιφέρεια της Αθήνας -Δήμος Αθηναίων-, τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα αναζητηθεί η λύση που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στον στόχο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι η κατάκτηση και πάλι του Δήμου της Αθήνας.

Κάποιοι έως και την τελευταία στιγμή μάλιστα υποστήριζαν στη Ρηγίλλης ότι μπορεί ο διευθυντής του «Μέγκα» να εκφράζει σήμερα την πικρία του, γιατί δεν φανταζόταν τέτοια αρνητική στάση από ορισμένους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας ή ανέμενε μεγαλύτερη στήριξη από τον ίδιο τον κ. K. Καραμανλή, αλλά έως ότου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφασίσει οριστικά για την υποψηφιότητα της Αθήνας, θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή