Επαφές Μητσοτάκη στο Νταβός με την υπ. Αμυνας της Γερμανίας και τον Γάλλο υπ. Οικονομικών

Επαφές Μητσοτάκη στο Νταβός με την υπ. Αμυνας της Γερμανίας και τον Γάλλο υπ. Οικονομικών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διμερείς συναντήσεις το απόγευμα της Πέμπτης στο Νταβός με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας, με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη.

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης με την Κραμπ-Καρενμπάουερ αφορούσε την ιδιότητά της ως προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, το οποίο συνυπάρχει με τη ΝΔ στους κόλπους του ΕΛΚ.

Στο ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο πρωθυπουργός εξέφρασε προς τον Λε Μερ την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι (στις 29 Ιανουαρίου), οι δυο άνδρες συζήτησαν για το οικονομικό και επενδυτικό φόρουμ με θέμα την ελληνική οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και στον smoothing mechanism, τον μηχανισμό για τη μεταφορά των υπερ-πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή