ΣΥΝ: προσωπικές απόψεις του κ. Κύρκου περί ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝ: προσωπικές απόψεις του κ. Κύρκου περί ΠΑΣΟΚ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ηγεσία του Συνασπισμού για άλλη μια φορά χθες τήρησε αποστάσεις από τη θέση του κ. Λεωνίδα Κύρκου περί της αναγκαιότητας να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, την οποία το ιστορικό αυτό στέλεχος της Αριστεράς επαναδιατύπωσε προχθές με συνέντευξή του στο «Ράδιο Παρατηρητής» της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κύρκος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οραματίζεται «ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα και αφού λιώσουν οι πάγοι, ένα αριστερό κόμμα με ομοσπονδιακό χαρακτήρα, στο οποίο θα συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥκαι άλλες δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «για να πραγματοποιηθεί αυτό, είναι απαραίτητο και οι δύο πλευρές να ξεπεράσουν τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και να ενδυναμωθεί ο Συνασπισμός». O κ. Κύρκος, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του στην προοπτική σύγκλισης του ΣΥμε το ΔΗΚΚΙ και το KKE, υποστηρίζοντας ότι τα δύο αυτά κόμματα έχουν σαφή αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό και ότι οι γενικότερες θέσεις τους διαφέρουν ριζικά από εκείνες του ΣΥΝ, υπογράμμισε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό κόμμα και ο Συνασπισμός πρέπει να σταματήσει να κανοναρχεί, κουνώντας το δάχτυλο δίκην εισαγγελέως προς το ΠΑΣΟΚ».

«Προσωπικές απόψεις»

Η Κουμουνδούρου, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε αμέσως. Και με σχόλιο του γραφείου Τύπου σημειώνει πως είναι προσωπικές οι απόψεις του κ. Κύρκου. Απόψεις οι οποίες δεν βρίσκονται σε συμφωνία με την πολιτική του κόμματος. «H πολιτική και οι αποφάσεις του ΣΥΝ είναι δεδομένες και σαφείς. Ο σύντροφος Λ. Κύρκος στο θέμα των σχέσεων ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ έχει τις δικές του πάγιες απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

Οι απόψεις αυτές του κ. Κύρκου πραγματικά δεν διατυπώνονται για πρώτη φορά. Ωστόσο, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, μια και «ακούγονται» λίγες μόνον ημέρες μετά τη συνάντηση την οποία είχαν ο γραμματέας της K.E. του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης με τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλο, με αντικείμενο -εκτός των άλλων- και την προοπτική συνεργασίας των δύο κομμάτων στις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο εκλογικός νόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή