ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ANOIKTO TO ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ KATA ΤΟΥΠΕΘΑ – Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν;

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο συμμετοχής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές στο Αφγανιστάν ο υπουργός Αμύνης κ. Γ. Παπαντωνίου. Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής επισκεψής του στη Λάρισα, ο κ. Παπαντωνίου εκτίμησε ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν οδηγείται στη λήξη του και «μπαίνουμε πλέον σε μία άλλη φάση, πέρα από τις πολεμικές επιχειρήσεις και ασφαλώς εκεί η Ελλάδα θα πράξει το καθήκον της, στο πλαίσιο της πολιτικής συμμαχίας, η οποία έχει διαμορφωθεί». O υπουργός επισκέφθηκε για πρώτη φορά την 1η Στρατιά, το ΑΤΑ, το νατοϊκό στρατηγείο στον Τύρναβο και το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC) στο Κουτσόχερο, όπου και είχε αναλυτική ενημέρωση από τους επιτελείς. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα του Στρατού Ξηράς θα προχωρήσουν γρήγορα με πρώτη προτεραιότητα τα άρματα μάχης, επανέλαβε ότι η μείωση της στρατιωτικής θητείας θα υλοποιηθεί όπως έχει εξαγγελθεί και τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του CAOC, το οποίο θα είναι πλήρως έτοιμο το 2003.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Ανεπαρκές το σχέδιο «Ξενοκράτης»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ανεπαρκές αποδεικνύεται το σχέδιο «Ξενοκράτης» σε περίπτωση ισχυρού σεισμού, σύμφωνα με τα αποτέλεσματα έρευνας η οποία έγινε σε 7 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. H έρευνα πρόκειται να παρουσιαστεί στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (28-30 Νοεμ.) και έδειξε ότι τα σχέδια «μένουν στα χαρτιά» (δεν γίνονται ασκήσεις ή άλλες δοκιμές εφαρμογής τους), σε πολλές περιπτώσεις είναι παρωχημένα (δεν ενσωματώνονται σε αυτά τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από μεγάλους σεισμούς), ενώ πολλές προβλέψεις τους (έκτακτη κυκλοφοριακή ρύθμιση στα αστικά κέντρα, συντονισμός λειτουργίας νοσοκομείων και κλινικών κ.ά.) είναι αμφίβολο αν θα καταστεί δυνατόν να υλοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

ΕΛΛΗΝΟ-ΒΕΛΓΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με επίκεντρο την τρομοκρατία

Συνάντηση δύο ωρών πραγματοποίησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φ. Πετσάλνικος με τον Βέλγο ομόλογό του κ. Μαρκ Ζερβίλγκεν, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα καταρτίσει το τελικό κείμενο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. O Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης συζήτησε με τον Ελληνα ομόλογό του όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με το πού θα καταλήξει το Συμβούλιο στην προσπάθειά του να καταγράψει τον ορισμό της τρομοκρατίας, τη λίστα των αδικημάτων που θα θεωρούνται τρομοκρατικά, αλλά και τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. O Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης συνάντησε, χθες, τον κ. Πετσάλνικο στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση απόψεων εν όψει της κρίσιμης συνάντησης κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες, στις αρχές Δεκεμβρίου, για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

ΓΙΑ ΤΟΕΠΙΠΛΕΟΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ

Αποζημίωση θα ζητήσει ο Κοσκωτάς

Αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δραχμών για τον επιπλέον χρόνο που έμεινε στις φυλακές του Κορυδαλλού, πρόκειται να ζητήσει από το ελληνικό Δημόσιο ο Γιώργος Κοσκωτάς, με αγωγή που θα καταθέσει για λογαριασμό του ο συνήγορός του Παναγιώτης Μιχαλόλιας. Την πρόθεση αυτή αποκάλυψε χθες στα δικαστήρια του Πειραιά ο κ. Μιχαλόλιας, ύστερα από την απόφαση του A΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου να αθωώσει τον Γιώργο Κοσκωτά για την υπόθεση της βεβαίωσης υπέρ των πλαστών ημερομισθίων που φερόταν να έχει γίνει από σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά την περίοδο 1991-1995.

Μαζί με τον Γιώργο Κοσκωτά στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς κάθησαν και 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι επίσης αθωώθηκαν.

Ο Γιώργος Κοσκωτάς είχε παραπεμφθεί να δικασθεί με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, ενώ οι σωφρονιστικοί με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαιώσεως.

ΑΠΟ THKNE ΜΕΣΩ ΣΥΣΤΗ XAP. ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Ο Π. Θεοδωρικάκος στο γρ. Τύπου ΠΑΣΟΚ

Την ευθύνη για τη λειτουργία του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε από χθες ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, «ένα άξιο και ικανό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με πολύχρονη παρουσία, θεωρητική γνώση και εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας και των Μέσων Ενημέρωσης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Ο έως σήμερα υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, Δημήτρης Καρύδης, αποχωρεί ύστερα από πενταετή, ομολογουμένως επιτυχημένη, θητεία, για να δραστηριοποιηθεί στη γραμματεία του Τομέα Επικοινωνίας, σε μία από τις θέσεις αναπληρωτών γραμματέων. Ο Π. Θεοδωρικάκος γεννήθηκε το 1964 και είναι εκπαιδευτικός. Στον τομέα της Πολιτικής Επικοινωνίας έχει μια πολύχρονη παρουσία και θεωρητική γνώση, τόσο με την ενασχόλησή του στην πολιτική δράση όσο και με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών του στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο νέος υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ κατά την περίοδο 1990-1991. Τον Ιούνιο του 1991 πέρασε στον ΣΥΝ και στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς μέχρι την άνοιξη του 1993 και μετά εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ.

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ TOY ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ 2004

Ενίσχυση της υγειονομικής κάλυψης

Σε μερικές χιλιάδες στρατιώτες αναμένεται να ανέλθει η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Ηδη περισσότεροι από 800 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες θα διατεθούν, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Αμύνης κ. Λ. Λωτίδης στη χθεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής, για τις ανάγκες της υγειονομικής κάλυψης των Αγώνων, ενώ το νούμερο μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, αναλόγως με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Εκτός από τους σταθμούς πρώτων βοηθειών, τα κινητά χειρουργεία με στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό και τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, που θα τεθούν στην υπηρεσία των Ολυμπιακών, οι Ενοπλες Δυνάμεις θα συγκροτήσουν στο Γουδί ειδική ομάδα Πυρηνικού-Βιολογικού-Χημικού Πολέμου (ΠΒΧ) από αξιωματικούς και των τριών κλάδων, για το 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή