Τραμπ σε Ερντογάν: Τουρκία και Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο

Τραμπ σε Ερντογάν: Τουρκία και Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Λιβύης και της Συρίας είχαν τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και ο ηγέτης της Τουρκίας, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, δίχως ο Λευκός Οίκος να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντιρι, ο οποίος έκανε δημοσίευση στο Twitter, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».

Στο ίδιο tweet, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έγραψε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με τον πρόεδρο Τραμπ να επισημαίνει την ανάγκη η Ελλάδα και η Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους στην περιοχή.

Νωρίτερα, σε δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατηγόρησε τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ για παραβίαση δύο συνόδων κορυφής που επιδιώκουν ειρήνη στη χώρα.

Είπε, μάλιστα, ότι ο Χαφτάρ παραβιάζει την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη και ότι πρέπει να τον σταματήσουν αν θέλουν ειρήνη. Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «ο Χαφτάρ και οι δυνάμεις του παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι και τους παρακολουθούμε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή