Βουλή: Επίδομα γέννησης και Πολιτική Προστασία τροφοδοτούν διαφωνίες και εντάσεις

Βουλή: Επίδομα γέννησης και Πολιτική Προστασία τροφοδοτούν διαφωνίες και εντάσεις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την καταγραφή της διαφωνίας της αντιπολίτευσης σε σχεδόν όλες τις κυβερνητικές επιλογές και ενστάσεων επί των κυβερνητικών σχεδιασμών σε κρίσιμους τομείς, συζητιούνται σήμερα στη Βουλή τα νομοσχέδια για το επίδομα γέννησης (Ολομέλεια) και την πολιτική προστασία (Επιτροπές).

«Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο «επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις» δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε στον ελληνικό λαό τις ουσιαστικές διαφορές των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. για το δημογραφικό και το παιδί», σημείωσε ευθύς εξαρχής η κυρία Θεανώ Φωτίου, καταδεικνύοντας τις διαθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να συνεχίσει: «Το επίδομα των 2.000 ευρώ για τη γέννηση παιδιού, ο ΣΥΡΙΖΑ το στηρίζει ως μια μικρή βοήθεια των μεγάλων αναγκών που συνοδεύουν κάθε γέννηση».

Κλείνοντας δε την εισήγησή της και αναφερόμενη σε άλλες διατάξεις του σχεδίου νόμου υπογράμμισε: «Πρόκειται για τα γνωστά επικοινωνιακά παραμύθια της ΝΔ στην προσπάθειά της να σβήσει από την συλλογική μνήμη τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτόχρονα τα οικειοποιείται. Ψηφίζουμε το επίδομα γέννησης, καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο».

Ανάλογης κατεύθυνσης ήταν και η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση στις αρμόδιες Επιτροπές αναφορικά με το νομοθέτημα για την πολιτική προστασία, το οποίο προγραμματίζεται να τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια την προσεχή Τρίτη.

Την ίδια στιγμή, έντονα επικριτικές, με διαφορετική επιχειρηματολογία έκαστη, ήταν οι τοποθετήσεις και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Εντός του κλίματος αυτού, εισάγεται προς επεξεργασία σήμερα και το νομοθέτημα για τα υδατοδρόμια, το οποίο εμπεριέχει -μεταξύ άλλων- και ρύθμιση για το Ελληνικό, ένα θέμα που ως γνωστόν πυροδοτεί εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό, ενώ οι τόνοι αναμένεται εκ νέου να ανεβούν με αφορμή τόσο τη νέα συνεδρίαση της «προανακριτικής» Επιτροπής αργότερα σήμερα το μεσημέρι, όσο και με τη συζήτηση, μεθαύριο Πέμπτη, της κύρωσης της Συμφωνίας για την Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην Ολομέλεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή