Ανησυχία Τσίπρα για την υλοποίηση του «Πατρών – Πύργου»

Ανησυχία Τσίπρα για την υλοποίηση του «Πατρών – Πύργου»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου κυριάρχησε στις συναντήσεις που είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τους δημάρχους Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα ήταν η πόλη των Λεχαινών, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας.

Μιλώντας για τον δρόμο Πατρών – Πύργου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο δρόμος αυτός δεν αντιστοιχεί σε ένα οδικό δίκτυο όπως θα έπρεπε να είναι το 2020», προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2013».

Επίσης, ανέφερε ότι «σε αυτήν την χώρα είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις από τις οποίες παραλαμβάνουμε την διακυβέρνηση».

«Εμείς», συνέχισε, «δεν το κάναμε αυτό, αλλά βλέπω ότι η σημερινή κυβέρνηση, ιδιαίτερα στα θέματα υποδομών ακολουθεί μια λογική εκδικητική και πολιτικής αντιδικίας χωρίς λόγο, για έργα που είχαν δρομολογηθεί, που είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και θα ολοκληρώνονταν».

Μάλιστα, μιλώντας ειδικά για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, είπε ότι «εγώ είμαι ανήσυχος, διότι φοβάμαι πως το έργο θα πάει στις καλένδες», προσθέτοντας ότι «εμείς είχαμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση».

Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «με την παρουσία μου εδώ θα ήθελα να κρούσω το κώδωνα του κινδύνου, διότι ο μεγάλος κίνδυνος στον οποίο αναφέρομαι, έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πάρα πολύ και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δώσει έγκριση για ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή