Συντηρείται η ένταση για το συμβάν στο Κουκάκι

Συντηρείται η ένταση για το συμβάν στο Κουκάκι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επισήμανση ότι άπαντες θα πρέπει να αναμένουν το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη κατά τις πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κουκάκι, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη απάντησε χθες στη Βουλή, στην οξύτατη επίθεση που δέχθηκε εκ νέου για την υπόθεση αυτή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση. Οι δύο άνδρες είχαν εντονότατο φραστικό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, αντικείμενο της οποίας ήταν η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την πολιτική προστασία, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Ραγκούσης, αξιοποιώντας την παρουσία του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο Κουκάκι.

«Διεξάγει επείγουσα προκαταρκτική ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος μάλιστα με εντολή του απαγόρευσε σε οποιονδήποτε άλλον να ασχοληθεί με το θέμα. Αρα, λοιπόν, ας μη βιαζόμαστε. Θα πάρουμε απαντήσεις» ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Χρυσοχοΐδη.

«Εσείς έχετε δώσει απάντηση, δημοσίως, κ. Υπουργέ και έχετε πει ότι: Δεν ασκήθηκε βία στο Κουκάκι και ο κ. Ινδαρές εμφανίστηκε με φωτογραφίες να είναι χτυπημένος» αντέτεινε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον υπουργό να τον καλεί εκ νέου να μην είναι βιαστικός.

«Εσείς βιαστήκατε να βγάλετε πόρισμα. Θα έπρεπε να κάνετε την αυτοκριτική σας» ανταπάντησε ο κ. Ραγκούσης και η κατάσταση από εκείνο το σημείο έγινε εκρηκτική.

«Βγάζετε αποφάσεις. Αδικοπραγείτε και βιάζεστε», επέμεινε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Είστε εκτεθειμένος για το Κουκάκι», σχολίασε ο κ. Ραγκούσης.

«Αυτοί που βιάζονται να βγάλουν δικαστικές αποφάσεις, ματαιοπονούν. Αυτοί που προσπαθούν, λέω, να κρύψουν την αλήθεια θα την βρουν μπροστά τους την αλήθεια», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ο υπουργός να κάνει την αυτοκριτική του», ήρθε η νέα απάντηση από τον κ. Ραγκούση.

«Επιτέλους, να έχετε την ευαισθησία να καταδικάσετε τις δολοφονικές επιθέσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικοί», σχολίασε τότε ο κ. Χρυσοχοΐδης, με τον κ. Ραγκούση να επανέρχεται: «Τις έχουμε καταδικάσει και αυτό που κάνετε είναι στυγνή συκοφαντία και είναι ντροπή σας. Είσαστε συκοφάντης, κ. Χρυσοχοΐδη. Εσείς καταδικάζετε την αστυνομική βία;».

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκλεισε το θέμα τονίζοντας εκ νέου: «Θα περιμένετε, θα πάρετε απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη για όλες τις υποθέσεις αυτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή