Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς πίσω από την εις βάρος μου επίθεση

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς πίσω από την εις βάρος μου επίθεση

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος επιχείρησε να δώσει απαντήσεις και στους ισχυρισμούς που διατύπωσαν οι Π. Αθανασίου και Ελ. Ράικου στο πλαίσιο της προανακριτικής για τη Novartis.

«Η ΝΔ έχει συνιστώσες, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει ομογενοποιηθεί. Η τελευταία πρόσφατη συνιστώσα της ΝΔ είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι ο προδότης της παράταξης της ΝΔ, το έχει κάνει και στο παρελθόν και είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη βρώμικη επίθεση σε βάρος μου, μαζί με τα τσιράκια του», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελόπουλος στην εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής».

Αναλυτικά ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε:

Για την κατάθεση του κ. Π. Αθανασίου: «Ήταν 4 χρόνια οικονομικός εισαγγελέας και αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι επιθυμούσε και την 3η θητεία, δηλαδή να μείνει 6 χρόνια. Αφού υφίστατο τόσα από εμένα, γιατί ζήταγε να παραμείνει; Πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι σε βάρος μου που τους γυρνάει μπούμερανγκ. Η 3η θητεία δεν ήταν θέμα δικό μου, ήταν του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου. Ο κ. Αθανασίου παραδέχτηκε ότι δεν πήρε ούτε μία ψήφο, δεν προτάθηκε καν το όνομά του. Τι λόγους είχε ο κ. Αθανασίου να θέλει και την 3η θητεία; »

(…)«Ο κ. Αθανασίου είναι σε διαταγμένη υπηρεσία. Υπάρχει μια ανίερη συμμαχία, από τη μία μεριά είναι ο Σαμαράς, από την άλλη το φαύλο κατεστημένο που το πολεμάω 40 χρόνια και από την άλλη 2-3 εισαγγελείς που είτε έχουν μένος απέναντι μου, είτε κρύβουν τις πομπές τους».

(…) «Δεν είχα προηγούμενα με τον κ. Παπαχρήστο και τον κ. Αλαφούζο. Αυτά τα ονόματα τα είπε ο κ. Αθανασίου για να στηρίξει επικοινωνιακά τη φούσκα. Να μας πει γιατί τα λέει τώρα. Προσπαθεί να εξαγριώσει τον κ. Αλαφούζο και τον κ. Παπαχρήστο για να τους βάλει απέναντί μου και να στηρίξει τα ψέματά του και να κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς γνώριζα εγώ ότι γίνεται φορολογική έρευνα;

(…)_Γιατί να πω για τον Αλαφούζο; Ήμουν τόσο βλάκας; Αφού ήξερα τη στενή σχέση που είχαν Αθανασίου και Αλαφούζος; Θα το έλεγα στον φίλο του; Τα αδικήματα που μου καταλογίζει είναι σοβαρά. Ή είναι ψεύτης ή είναι φοβιτσιάρης. Εγώ θεωρώ ότι είναι τσιράκι. Δεν έχω απολύτως τίποτα με τον κ. Παπαχρήστο, απεναντίας, θαυμάζω την ευφυΐα και τη γραφίδα του».

Για το αν θα πάει στο ειδικό δικαστήριο: «Θέλω να με πάνε, όμως ο δρόμος μέχρι εκεί είναι μακρύς. Θα πρέπει να βγάλουν πόρισμα και θα τους ξεφτιλίσω γιατί πάνε να κλείσουν τώρα την προανακριτική. Αν την κλείσουν τώρα, πρέπει στη συνέχεια να κάνουν συζήτηση στη Βουλή, να οριστεί ανακριτής και εκεί, δεν θα είναι η πλειοψηφία τη ΝΔ, δεν θα είναι κατήγορός μου ο Ναζί, κατά τον Σαμαρά, δικηγόρος του. Ούτε στη ναζιστική Γερμανία δεν υπήρχε ο εισαγγελέας να είναι και δικηγόρος του μηνυτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή