Αλ. Τσίπρας: «Ακροβατισμοί με κόστος για τη χώρα»

Αλ. Τσίπρας: «Ακροβατισμοί με κόστος για τη χώρα»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό για τα διαδραματιζόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και για κρίσιμους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής με αιχμή τα εξωτερικά ζητήματα, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την ψηφοφορία για την κύρωση του μνημονίου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, την οποία υπερψήφισαν 175 βουλευτές (Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει «παρών» και 33 βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 να καταψηφίζουν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «κωμικοτραγικά» όσα «γίνονται τις τελευταίες μέρες στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», για τα οποία την κεντρική ευθύνη –όπως είπε– έχει ο πρωθυπουργός: «Η διαπλοκή σας με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν και σας έφεραν στην κυβέρνηση σας οδήγησε σε πρωτοφανείς ακροβατισμούς. Και έχει κόστος αυτό όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Eχει κόστος για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη Δικαιοσύνη», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με τη διαπλοκή προεκλογικά. Αναβαθμίζετε τους ολιγάρχες σε συνδιαμορφωτές της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, των πρακτικών, της ιδεολογίας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχετε προξενήσει στη χώρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ηθικού και πολιτικού εκφυλισμού του δικού σας και της παράταξης σας. Οτι οδηγεί όλη την κοινωνία στον εκφυλισμό». Αναφερόμενος δε στην αποχή του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Παλιότερα πρωθυπουργοί, και εγώ μεταξύ αυτών, περνάγαμε δύσκολες ώρες για τις απαιτήσεις των δανειστών και τα μνημόνια. Ή για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες. Εσείς περνάτε για το ποδόσφαιρο. Ο καθείς και η μοίρα του, ανάλογα με τις ικανότητές του».

Στη δευτερολογία του και προκληθείς από τον πρωθυπουργό να μιλήσει με ονόματα για τις καταγγελίες του περί διαπλοκής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους επιχειρηματίες Μαρινάκη και Σαββίδη.

Ως προς τα εθνικά μας ζητήματα και με επίκεντρο τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της επιλογής να ψηφίσει «παρών» επί της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που η κυβέρνησή του προετοίμασε και προώθησε, επικαλούμενος το γεγονός ότι με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις της Ουάσιγκτον έναντι του εξ Ανατολών κινδύνου που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Η κ. Γεννηματά

«Ζούμε εξαιρετικά κρίσιμες ώρες για εθνικά θέματα, ο λαός περιμένει στον τομέα αυτό τουλάχιστον να συνεννοηθούμε και να χαράξουμε εθνική γραμμή. Βλέπω σήμερα πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωμ. αντιπολίτευσης να στήνουν κοκορομαχία σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα», σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Νωρίτερα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας χαρακτήριζε επικίνδυνο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού να κυρωθεί η συμφωνία και ασκούσε οξύτατη κριτική τόσο στη σημερινή όσο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για ετεροβαρή συμφωνία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος, ενώ την πλήρη αντίθεσή του προς αυτή εξέφρασε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή