Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή στη μνήμη των πεσόντων στα Ιμια

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή στη μνήμη των πεσόντων στα Ιμια

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα στη Βουλή, για να τιμηθεί η μνήμη των Ελλήνων στρατιωτικών που χάθηκαν τη νύχτα της κρίσης των Ιμίων.

«Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το μυαλό όλων των Ελλήνων ταξιδεύει στα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων. Η πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ο χαμός των τριών στελεχών του αποτέλεσε κατά κάποιον τρόπο τον τραγικό «επίλογο» των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν εκείνη την κρίσιμη νύχτα» είπε ο προεδρεύων της σημερινής συνεδρίασης στην Ολομέλεια, τρίτος Αντιπρόεδρος Αθ. Μπούρας και συνέχισε: «Ύστερα από είκοσι τέσσερα χρόνια οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Η κρίση των Ιμίων έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και να προσθέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Όμως, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Έλληνες ενωμένοι στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα, ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες». Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα». Και με τα λόγια αυτά, ο κ. Μπούρας ζήτησε να τηρηθεί «ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων ηρώων, Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό, που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα».

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου σημείωσε: «Για να έχουμε πραγματικά στο μέλλον εθνική ασπίδα στην προκλητικότητα της Τουρκίας θα πρέπει σήμερα, με αφορμή τα τιμητικά λόγια για τους πεσόντες, να υπενθυμίσουμε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση χωρίς αστερίσκους, εθνική συνεννόηση που είναι ο μόνος δρόμος και ο μόνος τρόπος για να διαμορφώσουμε μια σταθερή εθνική στρατηγική, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή