ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Τουλουπάκη για τα περί νοσηλείας της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο

Απάντηση Τουλουπάκη για τα περί νοσηλείας της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο

Διαψεύδει με δήλωσή της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τα όσα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο εισαγγελέας Παν.Αθανασίου σχετικά με τη νοσηλεία της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με παρέμβαση Παπαγγελόπουλου.

Η Ελένη Τουλουπάκη σε δήλωσή της προς τον Τύπο, αναφέρει, ότι για τη νοσηλεία της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ασχολήθηκε μόνον ο αδελφός της, αγγειοχειρουργός, και κανένας άλλος, ενώ, όπως αναφέρει, μέμφεται τον συνάδελφό της για όσα είπε που σχετίζονται με ευαίσθητα προσωπικά της δεδομένα.

Αναλυτικά η δήλωση της

«Η ανάδειξη προσωπικού ζητήματος υγείας πέραν του γεγονότος ότι προσβάλει προσωπικά δεδομένα μου και συνιστά ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα, είναι σε επίπεδο ηθικής το λιγότερο ανάρμοστη. Επί της ουσίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχω υποχρέωση να απαντώ σε τέτοιου είδους ζητήματα, δηλώνω ότι τα έξοδα νοσηλείας μου καλύφθηκαν πλήρως από την ασφαλιστική μου εταιρεία. Επίσης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βρέθηκα μετά από ενέργειες του αδελφού μου, γιατρού αγγειοχειρουργού, και κανένας άλλου.

Θλίβομαι βαθύτατα που πρώην συνεργάτης μου, ο οποίος με επισκεπτόταν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου αντί να μου συμπαραστέκεται, ασχολείται με τις συνθήκες νοσηλείας μου. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην περάσει μια παρόμοια με τη δική μου περιπέτεια υγείας και εν συνέχεια να βρεθεί θύμα ενός τέτοιου κανιβαλισμού.»

Παράλληλα έγινε γνωστό πως στελέχη της Novartis καλούνται από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε συμπληρωματικές εξηγήσεις στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας, κυρίως ως προς το αν υπήρξε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση των σκευασμάτων της εν λόγω εταιρείας από γιατρούς.