«Ελλάδα μπροστά» και τεστ υπουργών

«Ελλάδα μπροστά» και τεστ υπουργών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον οδικό «χάρτη» της κυβέρνησης με 134 πρωτοβουλίες που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2020, αλλά ταυτόχρονα και ένα «τεστ» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα μέλη της κυβέρνησης ενόψει ενός πιθανού ανασχηματισμού σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, υιοθέτησε την περασμένη Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο.

Το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα μπροστά» κωδικοποιεί τις βασικές προτεραιότητες κάθε υπουργείου, ορισμένες εκ των οποίων θα δρομολογηθούν εντός του έτους, αλλά με ευρύτερο χρόνο ωρίμανσης, έχουν όμως, συνολικά, ως τελικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τον προγραμματισμό που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και οι πολίτες, θα έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία της κάθε δράσης: μία φορά τον μήνα θα συγκαλούνται Πολιτικές Επιτροπές Παρακολούθησης των προγραμματισμένων δράσεων, ενώ κάθε τρεις μήνες θα υποβάλλεται έκθεση προόδου στο υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, κρίσιμο είναι πως το «Ελλάδα μπροστά» θα είναι διασυνδεδεμένο με δύο παράλληλες διαδικασίες που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Πρώτον, με το Σχέδιο Ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία που θα συνδέει τις πολιτικές που θα υιοθετηθούν με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας. Δεύτερον, με τις δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας και του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί από το Νταβός σε συμμετοχή περισσότερων γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα όταν προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Συνομιλητές του σημειώνουν πως αυτός δεν είναι στις προθέσεις του στην παρούσα φάση, παρά την «εμπλοκή» που έχει προκύψει με τον Λευτέρη Αυγενάκη, άλλες πληροφορίες όμως αναφέρουν πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα μίνι ντόμινο αλλαγών με αφορμή τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων 2020: Κυριότερες προτεραιότητες ανά υπουργείο

«Ελλάδα μπροστά» και τεστ υπουργών-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή