«Εφαλτήριο» για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ριάντ

«Εφαλτήριο» για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ριάντ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τονίστηκε ότι η συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας συμβάλλει στη σταθερότητα.

Επισημάνθηκε, επίσης, η κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος.

«Εφαλτήριο» για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ριάντ-1

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βασιλείου Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ.

Συζητήθηκαν οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επενδυτικό τομέα. 

Οι δυο πλευρές, προσθέτουν από την κυβέρνηση, επιβεβαίωσαν ότι η σημερινή επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι με την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Είχε προηγηθεί, στις 24 Ιανουαρίου, συνάντηση  του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ στην Αθήνα, όπου τονίστηκε πως η Αθήνα και το Ριάντ λειτουργούν από κοινού ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. 

Κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή