Κρίσιμες επαφές για εξυγίανση του ποδοσφαίρου στην Ελβετία

Κρίσιμες επαφές για εξυγίανση του ποδοσφαίρου στην Ελβετία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μπει το θέμα της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου στη σωστή του διάσταση και να αντιμετωπιστεί θεσμικά με τα απαιτούμενα βήματα επιχειρεί η κυβέρνηση μία εβδομάδα περίπου μετά την κρίση που ξέσπασε με αφορμή τη γνωστή πλέον τροπολογία.

Χθες, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης ταξίδεψε μέχρι την Ελβετία για τον πρώτο γύρο επαφών με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο υπουργός τού μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τον κ. Τσέφεριν να αποδέχεται την πρόσκληση. Σήμερα ο υπουργός, που έχει επωμισθεί όλη τη διαδικασία, θα έχει επαφές με στελέχη της FIFA, ενώ στην Ελβετία αναμένεται να βρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως παρά τη διάσταση που έλαβε το ζήτημα, κατάφεραν να μην ξεφύγει το θέμα και πλέον κρατούν αποκλειστικά τα κλειδιά «για να ξεκλειδώσουν τις σωστές πόρτες» που οδηγούν στην εξυγίανση. Χαρακτηριστικό είναι πως το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο κ. Γεραπετρίτης έκανε πλήθος ραντεβού με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα παρασκήνια και τις ισορροπίες στον χώρο. Ενας εξ αυτών ήταν και ο Ντέμης Νικολαΐδης, που πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου. Οι πληροφορίες πάντως που τον θέλουν επικεφαλής κάποιας νέας –υπό διαμόρφωση– επιτροπής, δεν επιβεβαιώνονται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές. Αυτό ωστόσο που δεν αποκλείεται, είναι ο κ. Νικολαΐδης να έχει ενεργό ρόλο σε κάποιο νέο σχήμα, καθώς η εμπειρία του στον χώρο είναι μεγάλη.

Σε κάθε περίπτωση, πριν από την επιστροφή του κ. Γεραπετρίτη στην Ελλάδα και τα πρώτα συμπεράσματα από τις συζητήσεις του στην Ελβετία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόφαση για το πώς και με ποιο τρόπο θα δρομολογηθεί το «μνημόνιο». Η άποψη πάντως που έχει επικρατήσει στο Μαξίμου είναι πως το θέμα του ποδοσφαίρου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς οι επόμενες κινήσεις απαιτούν σοβαρές θεσμικές τομές και όχι αντιμετώπιση με επικοινωνιακούς όρους.

Ακριβώς αυτό το πλαίσιο έθεσε με τον δικό του τρόπο και ο κ. Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο (Real fm) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ταξίδι του κ. Γεραπετρίτη, τονίζοντας πως «αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μη βγάλουμε τα χέρια μας έξω από τη φωτιά», αλλά «να φέρουμε στο ίδιο τραπέζι τους ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να υποδείξουν εκείνοι τι μέλλει γενέσθαι».

Στην ίδια ήπια γραμμή ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στον κ. Αυγενάκη, λέγοντας πως απολαύει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αλλά από εκεί και πέρα κρίθηκε σκόπιμο να μη συμμετέχει στις εν εξελίξει συζητήσεις καθώς «στοχοποιήθηκε και από τους δύο ποδοσφαιρικούς συλλόγους» και «δεν θέλουμε να προκαταβάλλουμε οποιαδήποτε κακοπιστία από καμία πλευρά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή