Το ΚΙΝΑΛ ζητεί αλλαγή της «κλήσης» Τουλουπάκη

Το ΚΙΝΑΛ ζητεί αλλαγή της «κλήσης» Τουλουπάκη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τροπή προσέλαβαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, καθώς το ΚΙΝΑΛ με γραπτό αίτημά του ζητεί την αλλαγή του χαρακτήρα που έχει η αποσταλείσα ήδη πρόσκληση προς την κ. Ελένη Τουλουπάκη για κατάθεσή της: ως γνωστόν, η Επιτροπή ήδη έχει καλέσει την κ. Τουλουπάκη ως μάρτυρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, από τις έως σήμερα εργασίες της Επιτροπής έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από την ίδια. Ειδικότερα, το αίτημα αφορά την προσέλευσή της να καταθέσει χωρίς όρκο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα υποστήριξε και ο κ. Αθ. Πλεύρης, με τον βουλευτή της Ν.Δ. να φέρεται να ζητεί ειδικότερα την ακύρωση της προηγούμενης πράξης κλήτευσής της ως μάρτυρος και να αποσταλεί νέα. Υπενθυμίζεται πως με αφορμή εκείνη την κλήτευσή της η κ. Τουλουπάκη είχε ζητήσει 15νθήμερη προθεσμία, επικαλούμενη φόρτο εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως πρώτο αποτέλεσμα να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κ. Σπ. Λάππα, εντονότατη αντίδραση, με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρεται να σχολιάζει πως δεν είναι δυνατόν να καλείται στην Επιτροπή ο Φρουζής ως μάρτυρας και να ζητείται η κλήση της εισαγγελέως ως κατηγορουμένης.

Σημειώνεται ότι για την κ. Τουλουπάκη αφενός έχουν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ανδρ. Λοβέρδος, ενώ με τις καταθέσεις τους η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας Ιω. Αγγελής έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδώσει στην εισαγγελέα Διαφθοράς ειδικό ρόλο ως προς τις καταγγελλόμενες μεθοδεύσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου με στόχο πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, στην Επιτροπή προσκομίστηκε έγγραφο με κατάθεση που είχε δώσει, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης του Λιμενικού, ο Ευθ. Γιαννουσάκης, που το όνομά του είχε σχέση με την υπόθεση «Noor 1», στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ασκούσε πιέσεις να καταθέσει με τρόπο επιβαρυντικό για τον επιχειρηματία Ευ. Μαρινάκη.

Χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, κατέθεσε ως μάρτυρας ο Κ. Ράντος, πρώην στέλεχος της επιτροπής τιμών φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως δεν δεχόταν πιέσεις, για να συμπληρώσει πως όλες οι κυβερνήσεις τον είχαν σύμβουλο για τις τιμές των φαρμάκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή