Αρνητική η Ν.Δ. στην πρόταση ΚΙΝΑΛ για Τουλουπάκη

Αρνητική η Ν.Δ. στην πρόταση ΚΙΝΑΛ για Τουλουπάκη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή, μέσω της οποίας κάνει λόγο για εις βάρος του σκευωρία από πολιτικούς διώκτες του, έστειλε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική, με την οποία –μεταξύ άλλων– ζητεί όχι μόνο να προσέλθει να καταθέσει και ο ίδιος, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της.

Ειδικότερα, αφού κάνει λόγο για «αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες της επιτροπής», που «αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία την πολιτική δίωξη εις βάρος μου», ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίζεται ότι «από τις μέχρι τώρα εργασίες της επιτροπής σας δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα στοιχείο ενοχής μου» και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Πληροφορούμαι από δημοσιογραφικές πηγές και από διαρροές βουλευτών της Ν.Δ. ότι η επιτροπή σας σχεδιάζει άρον άρον το κλείσιμο των εργασιών της. Είναι αδιανόητο η επιτροπή σας να ολοκληρώσει τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν ενώπιόν της ο μηνυτής μου κ. Σαμαράς, τα πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον μου, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η κ. Παπασπύρου και όλοι όσοι αναφέρονται στις αλλεπάλληλες καταθέσεις και καταγγελίες του κ. Αγγελή, προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοπιστία του».

Στη σημερινή συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον κ. Παπαγγελόπουλο έχει κληθεί να καταθέσει η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία φέρεται να έχει κάνει στο παρελθόν λόγο για παρεμβάσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού στο έργο της.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την πλευρά της Ν.Δ. αναφέρουν ότι οι βουλευτές της προσανατολίζονται τελικώς να μην υποστηρίξουν (σήμερα αναμένεται να ληφθεί απόφαση) το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να κληθεί η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην επιτροπή όχι ως απλή μάρτυς, αλλά σε ανωμοτί κατάθεση με το αιτιολογικό πως «έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή