ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γκρινιάζετε για το 2004, κάνει καλό»

Με μια δήλωση που επιδέχεται διπλή ανάγνωση απάντησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος σε ερώτημα για την «γκρίνια» γύρω από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. O κ. Στεφανόπουλος, σε δηλώσεις μετά την πρώτη του επίσκεψη στα γραφεία του «Αθήνα 2004», προέτρεψε όσους προβληματίζονται για την πορεία της διοργάνωσης «να συνεχίσουν να γκρινιάζουν». Οπως είπε, «η γκρίνια είναι χρήσιμη. Οσοι δεν έχουν την ίδια ενημέρωση με εμένα, έχουν απορίες και ερωτήματα. Ας τα διατυπώνουν».

Αισιόδοξος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Γίνεται τεράστια προσπάθεια σε εκτεταμένο πεδίο. Αποκόμισα την εντύπωση ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αν συνεχίσουμε την πορεία με τους ίδιους ρυθμούς και χωρίς εφησυχασμό», δήλωσε.

Η επίσκεψη του κ. Στεφανόπουλου στο κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κ. Αγγελοπούλου, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Εντός των ημερών πρόκειται να επισκεφθεί τα γραφεία του «Αθήνα 2004» ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, ενώ θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και η γενική γραμματέας του KKE Αλέκα Παπαρήγα.

Διπλωματική

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε προχθές στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» της NET η κ. Αγγελοπούλου, εμφανίστηκε εξαιρετικά διπλωματική αποφεύγοντας -για άλλη μια φορά- να αναφερθεί σε κυβερνητικά στελέχη. Υποστήριξε ότι η συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο «είναι θαυμάσια», ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σε ερώτηση που αφορούσε στις πολιτικές της φιλοδοξίες και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις περί των προσώπων που προτιμώνται για τη θέση του δημάρχου Αθηναίων.

Αυτή τη φορά, όμως, απάντησε ευθέως στα περί παραίτησης δηλώνοντας: «Ηρθα για να μείνω. Δεν έθεσα θέμα παραίτησης». H πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004» υποστήριξε ότι η Ελλάδα κινδύνευσε να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Κινδυνεύσαμε, αλλά ανακτήσαμε ταχύτητα. Δεν κερδίσαμε το χαμένο χρόνο», είπε η κ. Αγγελοπούλου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «ο χαμένος χρόνος δυστυχώς δεν ξανακερδίζεται, γι’ αυτό δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε μία ημέρα».