Συνάντηση Ιερωνύμου – Σχοινά στην Αρχιεπισκοπή

Συνάντηση Ιερωνύμου – Σχοινά στην Αρχιεπισκοπή

51" χρόνος ανάγνωσης

Συνομιλία για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τις αρμοδιότητες του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, αλλά και για μελλοντική συνεργασία τους, είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής που επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Αρχιεπισκοπή, του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τη συμπλήρωση δώδεκα ετών από την ημέρα της εκλογής του, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε δύναμη στο έργο του.

Συνάντηση Ιερωνύμου – Σχοινά στην Αρχιεπισκοπή-1

Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, «η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες.

Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη-μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ