Πάιατ: Ολα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με την ηπειρωτική Ελλάδα

Πάιατ: Ολα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με την ηπειρωτική Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων νησιών όπως η Κρήτη, έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες όπως οι ηπειρωτικές περιοχές στέλνει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Απαντώντας σε χρήστη του Twitter ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στα «ΝΕΑ», ο Τζέφρι Πάιατ έγραψε χαρακτηριστικά:

«Είναι πολύ ξεκάθαρο στη συνέντευξη. Η ερώτηση αφορούσε το συγκεκριμένο MOU (και η απάντησή μου ήταν ότι "νησιά – συμπεριλαμβανομένων μεγάλων όπως η Κρήτη – έχουν τα ίδια δικαιώματα"».

Ειδικότερα, η δήλωση στα Νέα στην οποία παραπέμπει ο Αμερικανός πρέσβης είναι η ακόλουθη:

«Σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και μέρος των αρχών της Λιβύης, ξεκαθάρισα τον Δεκέμβριο τη νομική ερμηνεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι τα νησιά – περιλαμβανομένων των μεγάλων νησιών όπως η Κρήτη, έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές περιοχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή