Νέες αιχμές Τσατάνη κατά Παπαγγελόπουλου

Νέες αιχμές Τσατάνη κατά Παπαγγελόπουλου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμές κατά του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου ολοκλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάθεσή της χθες στην Προανακριτική η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης σε νέα του δήλωση να την κατηγορεί για «ψέματα». Την ίδια στιγμή, και ενώ σήμερα τα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να ασχοληθούν με «διαδικαστικά θέματα», με έγγραφό της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να ζητεί τον πειθαρχικό έλεγχο των βουλευτών που ζητούν να κληθεί στην Επιτροπή ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας.

Κλείνοντας την κατάθεσή της, η κ. Τσατάνη μεταξύ άλλων φέρεται να είπε ότι αμφισβητεί τη σοβαρότητα του κ. Παπαγγελόπουλου και να σημειώνει ότι με την εξουσία που είχε πίστευε ότι μπορούσε να επέμβει στην εισαγγελική της κρίση. Παράλληλα, φέρεται να εκτίμησε ότι σε καμία περίπτωση αυτά που υπέστη δεν ταιριάζουν σε κράτος δικαίου. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες και με αφορμή σχετική ερώτηση, η μάρτυς είπε πως έχει αντίγραφο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από το οποίο αποδεικνύονται τα τηλεφωνήματα με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. «Ισως θεωρούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι είμαι διαβλητό άτομο, αλλά παρά τις πιέσεις δεν ενέδωσα», φέρεται να είπε. «Η κ. Τσατάνη ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και επανέλαβε τα ανόητα ψέματά της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Οπως προαναφέρθηκε, έγγραφο προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής έστειλε χθες η κ. Τουλουπάκη, με αφορμή το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να κληθεί με ιδιότητα όχι απλού μάρτυρα: Αφού υπενθυμίζει ότι εις βάρος της διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, υποστηρίζει ότι το προαναφερθέν αίτημα «παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητάς» της με την προσθήκη ότι η Επιτροπή της Βουλής «είναι αρμόδια κατά νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα». Παράλληλα, σημειώνει ότι ενέργειες όπως αυτή «συνιστούν ευθεία παρέμβαση από τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στη δικαστική έρευνα που διενεργείται». Στο πλαίσιο αυτό ζητεί να εφαρμοστούν για τους αιτούντες διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας που αναφέρονται σε επιβολή πειθαρχικών μέτρων εις βάρος τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή