Καραμανλής: Ομολογία ενοχής η άρνηση της εξεταστικής

Καραμανλής: Ομολογία ενοχής η άρνηση της εξεταστικής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλής. «Εως χθες, η κυβέρνησή μας έλεγε ότι «έχετε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να φέρετε το θέμα στη Βουλή». Το φέραμε! Εμείς σήμερα απαντάμε: έχετε τον απαιτούμενο αριθμό για να αποδείξετε αν θέλετε ή δεν θέλετε διαφάνεια. Εχετε τον απαιτούμενο αριθμό να δείξετε αν σέβεστε ή δεν σέβεστε τους θεσμούς. Εχει την ευκαιρία ο πρωθυπουργός να αποδείξει ποια είναι η πραγματική του σχέση με τον καιροσκοπισμό. Εχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν κρύβεται πίσω από ένα αδιαφανές καθεστώς ατιμωρησίας. Η άρνησή του όμως θα ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής», τόνισε επί λέξει.

Ο κ. Καραμανλής απαρίθμησε τις προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννου Παπαντωνίου και τις αγοραπωλησίες της ΔΕΚΑ προ και μετά των εκλογών της 9ης Απριλίου. «Η κυβέρνηση έπαιξε με σημαδεμένα χαρτιά, αντιμετώπισε το Χρηματιστήριο σαν τζόγο, το χρησιμοποίησε, το καπηλεύτηκε. Η πρόσφατη απάντηση του πρωθυπουργού «ας πρόσεχαν», στο ερώτημα που του ετέθη για το 1,5 εκατομμύριο μικροεπενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους στη βίαιη αναδιανομή εισοδήματος, στη ληστεία που έγινε στο Χρηματιστήριο, αποδεικνύει πολλά», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «η διοίκηση της Εθνικής Τραπέζης ήξερε τα πάντα».

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει ο ίδιος ενορχηστρώσει την -κατά το δοκούν- επίθεση στη Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντάς την «απόπειρα θεσμικού ευτελισμού», ότι δεν έχει αποδεχθεί τη διερεύνηση ούτε μιας υπόθεσης απ’ όσες έχουν καταγγελθεί. Τέλος, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για «κοινωνική και πολιτική τρομοκρατία», και διερωτήθηκε: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εσείς γιατί φοβάστε; Μήπως δεν είναι τόσο καθαρός ο ουρανός σας;».

Τον σαφή διαχωρισμό μεταξύ πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων στις αγοραπωλησίες μετοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή