Οι αμοιβές για το Χωριό ήταν «κείμενο σκέψεων»

Οι αμοιβές για το Χωριό ήταν «κείμενο σκέψεων»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κυβέρνηση επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν σχετικά με τις αμοιβές των στελεχών τής θυγατρικής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, «Ανώνυμης Εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό», αναγνωρίζοντας, πάντως, την ύπαρξη του επισήμου εγγράφου το οποίο δημοσιοποίησε η «Κ».

Απαντώντας σε δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον πίνακα αμοιβών που δημοσιεύθηκε «κείμενο σκέψεων και προτάσεων εσωτερικής αλληλογραφίας, μεταξύ στελέχους της «A.E. Ολυμπιακό Χωριό» και μιας διεύθυνσης του OEK». Ταυτόχρονα τονίζει ότι «τέτοιες αμοιβές ποτέ και σε κανέναν δεν καταβλήθηκαν, ποτέ και σε κανένα όργανο του OEK δεν αποφασίσθηκαν».

Αυτό που δεν αναφέρει ο υφυπουργός Εργασίας είναι ότι το «κείμενο σκέψεων» ήταν ουσιαστικά το σχέδιο προϋπολογισμού της A.E. για το 2002, το οποίο και είχε πρωτοκολληθεί στο γραφείο του προέδρου του OEK και θα συνεζητείτο κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. H σύσκεψη αυτή ανεβλήθη μετά την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας (και του κ. Τζιόλα προσωπικά), ενώ ζητήθηκε και η επανεξέταση των όρων αμοιβής των στελεχών της «Ολυμπιακό Χωριό». Ευτυχώς, λοιπόν, που, όπως σημειώνει ο κ. Τζιόλας, «δεν υπάρχουν τέτοιες αμοιβές και οι οδηγίες (σ.σ. που έχουν δοθεί) είναι για ορθολογική και χρηστή διαχείριση των πόρων του ΟΕΚ».

«Μου αρέσει…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή