Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου για τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου για τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ

49" χρόνος ανάγνωσης

Αναφορά στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, έκανε ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, στη συνάντησή τους ο υπουργός Ακάρ και ο Ελληνας ομόλογός του επεσήμαναν την ανάγκη της διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας.

Το A Haber από την άλλη, κάνει λόγο για κρίσιμη συνάντηση του Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του. Αποφάσισαν, όπως αναφέρει, η τρίτη συνάντηση των στρατιωτικών επιτροπών να πραγματοποιηθεί στις 17-21 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Σημειώνει επίσης ότι σε γενικές γραμμές ειπώθηκαν πολλά στη συνάντηση και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους. Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ήταν στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθν. Αμυνας, ο κ. Παναγιωτόπoυλος τόνισε προς τον ομόλογό του τη σημασία των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και την ανάγκη η Τουρκία να απέχει από ενέργειες που τροφοδοτούν την

ένταση. Από την ελληνική πλευρά τέθηκαν κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ οι πάγιες απόψεις της Αθήνας για την κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ