Συγχαρητήρια Π. Παυλόπουλου στον Απ. Τζιτζικώστα

Συγχαρητήρια Π. Παυλόπουλου στον Απ. Τζιτζικώστα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή του.

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση των μελών της ΕτΠ χθες στο πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εκλογή του κ. Τζιτζικώστα –υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος– εγκρίθηκε διά βοής. Η θητεία του θα διαρκέσει δυόμισι χρόνια.

Στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Επιτροπής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεσμεύθηκε να τη μετατρέψει σε «γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και των πολιτών της». Οπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια «πολλοί άνθρωποι έχασαν την πίστη τους στην Ε.Ε.», κάνοντας ειδική μνεία στη λιτότητα που επιβλήθηκε σε σειρά κρατών-μελών και στη μεταναστευτική κρίση, που «έδειξε τα όρια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή