Βουλή: Καυγάδες για τη φρασεολογία στο εκρηκτικό θέμα του προσφυγικού

Βουλή: Καυγάδες για τη φρασεολογία στο εκρηκτικό θέμα του προσφυγικού

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικές εντάσεις και μικροκομματικού χαρακτήρα διαπληκτισμούς εξακολουθεί να πυροδοτεί στη Βουλή το εκρηκτικό πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, καθώς η απουσία ορατής και βιώσιμης λύσης σε βάθος χρόνου μοιάζουν να ανακυκλώνουν τα αδιέξοδα και να βραχυκυκλώνουν τις όποιες προσπάθειες, ειδικά σε εθνικό επίπεδο, για εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα είναι πως νωρίτερα σήμερα, σε συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής με αντικείμενο την κύρωση Συμφωνίας με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη «για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια», έγινε αφορμή για ανταλλαγή αιχμών το γεγονός ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης κατά την διάρκεια της αρχικής τοποθέτησής του έκανε χρήση του όρου «λαθρομετανάστευση».

Οπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, ο εισηγητής της «Ελλ.Λύσης» Αντ. Μυλωνάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά το γεγονός: «Χαιρετίζω καταρχάς την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην πραγματικότητα. Μόλις πριν από λίγο, ο εισηγητής του, ο κύριος Αυλωνίτης, χαρακτήρισε τους μετανάστες- πρόσφυγες ως λαθρομετανάστες» άρχισε την τοποθέτησή του ο βουλευτής του κ. Βελόπουλου.

«Ηταν λάθος μου, το διόρθωσα» παρενέβη ο κ. Αυλωνίτης.

«Λάθος-ξελάθος, το χαρακτηρίσατε. Μα, δεν αντέχετε ούτε τα συγχαρητήρια. Όχι τα δικά μου. Της ελληνικής κοινωνίας. Μπαμπινιώτης, σελίδα 958, διαβάστε πως ονομάζονται αυτοί οι οποίοι έρχονται λαθραία στη χώρα μας. Καλώς τους χαρακτηρίσατε» επέμεινε ο κ. Μυλωνάκης.

«Ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει με λίγο αντικοινοβουλευτικό και υπερβολικό τρόπο, ότι οι πολιτικές θέσεις ενός χώρου όπως  ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφείς και δεν τροποποιούνται και από ένα φραστικό λάθος ενός εξαιρετικά καλού συναδέλφου, για να γίνεται τέτοια χυδαία παραπλάνηση ενός φραστικού λάθους, δεν αλλάζει το νόημα. Δεν χρειάζεται κανένας να υπερασπιστεί τον συνάδελφό μας τον κ. Αυλωνίτη, γιατί το να κάνεις εν τη ρύμη του λόγου σου ένα λάθος, δεν ισορροπεί το να έχεις συστηματικά μια ρητορεία μίσους, μισαλλοδοξίας, αδιεξόδων που έρχονται ως πολιτική ιδεολογία για την Ελληνική Λύση», σχολίασε ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης.

«Είπε ο αγαπητός φίλος, κ. Γιαννούλης, ότι εγώ μίλησα με πνεύμα μισαλλοδοξίας, είπε ο Εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, με υστερία και αντικοινοβουλευτικά. Εγώ δεν κατηγόρησα τον κ. Αυλωνίτη! Εγώ είπα ότι αναγνώρισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μέσω του Εισηγητή του, κ. Αυλωνίτη, χαρακτηρίζοντας τους πρόσφυγες που έλεγαν μέχρι χθες, σαν λαθρομετανάστες και πολύ σωστά έκανε. Αυτό είπα, δεν είπα τίποτα άλλο! Τώρα, εάν έκανε ένα φραστικό λάθος, ξέρετε η γλώσσα, κ. Γιαννούλη, λέει αυτό που σκέφτεται το μυαλό», επανήλθε ο κ. Μυλωνάκης.

«Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που βοηθούν σ' αυτή την υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα είμαι και δικηγόρος και μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», σχολίασε αμέσως μετά ο κ. Αυλωνίτης και συνέχισε: «Μη χρησιμοποιεί ο κ. Μυλωνάκης μια λέξη που χρησιμοποίησα εκ παραδρομής. Απλώς, θα του υπενθυμίσω και θα πω, όπως επανειλημμένα έχω αρθρογραφήσει στον τόπο μου, την Κέρκυρα, γύρω ακριβώς και από αυτό το θέμα της χρήσης της λέξης «λαθρομετανάστης» και από νομική άποψη, αλλά και από άποψη γραμματική, ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι! Δεν είναι λαθρόβιοι οι άνθρωποι! Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και σ' αυτό μετράμε το μπόι μας.

Το ότι χρησιμοποίησα μια λέξη, λοιπόν, εκ παραδρομής, επειδή στο κείμενό μου είχα πάρει την άποψη ενός συγγραφέα και κάποια στοιχεία που συνέλεξα από το ίντερνετ, μη το κάνει σημαία τώρα η Ελληνική Λύση θεωρόντας ότι άλλαξε άρδην την άποψή του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και χρησιμοποιεί τη φράση «λαθρομετανάστες». Παρακαλώ, λοιπόν, να σημειωθεί. Καταγράφεται, ούτως ή άλλως, στα Πρακτικά ότι εκ παραδρομής χρησιμοποίησα τη φράση αυτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή