Πυρά αντιπολίτευσης κατά Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά

Πυρά αντιπολίτευσης κατά Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία τους με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία και στα εργασιακά, αλλά και έντονες επικρίσεις για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασαν με τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις τους χθες στη Βουλή οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Απαντες σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν επιλογές οι οποίες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους, ενώ επιφέρουν αρνητικό αποτύπωμα για την κοινωνία.

«Ανοιξε τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψει η γαλάζια λαίλαπα σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Φώφη Γεννηματά, με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής πάντως να προκαλεί αίσθηση για την σε κατηγορηματικούς τόνους απόρριψη «ανοίγματος» που επιχείρησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης να κάνει προς εκείνη και το κόμμα της ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε απάντηση, ουσιαστικά, της πρότασης Τσίπρα για κοινή νομοθετική πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ με επίκεντρο τα εργασιακά και συγκεκριμένα τον κατώτατο μισθό, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: «Δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός».

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι όσα επικαλείται ως επιτεύγματα ο πρωθυπουργός συνιστούν «εικονική πραγματικότητα» και πως «ουδεμία σχέση έχουν με εκείνα που ζουν οι εργαζόμενοι. Εσείς και η προηγούμενη κυβέρνηση επεκτείνατε το αντεργατικό πλαίσιο», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Είστε ίδιοι, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, ο οποίος πάντως έκανε ιδιαιτέρως θετικές αναφορές στον κ. Μητοστάκη: «Μπορεί να είστε ο καλύτερος πρωθυπουργός, αλλά αν δεν βρείτε δίπλα σας υπουργούς και στελέχη σοβαρά για να ασκήσουν σοβαρή πολιτική, θα είστε μια ακόμη κυβέρνηση που στο τέλος θα λέει “μαζί τα φάγαμε” ή “δεν μπορέσαμε και φύγαμε ηττημένοι”, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας τις ομιλίες των κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα, ανέφερε ότι «συνεχίζονται οι μνημονιακές δικομματικές κοκορομαχίες», ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «οι δρόμοι μας με τον ΣΥΡΙΖΑ χώρισαν ανεπιστρεπτί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή