Εναρξη των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Εναρξη των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι συζητήσεις αναμένεται να είναι κυρίως τεχνικές-στρατιωτικές.

Στόχος είναι να παραμένει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία, ώστε να υπάρχει μια ταχεία και πολιτική διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν.

Χθες, ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο τετ α τετ που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ και έστειλε μήνυμα προς την Αγκυρα ότι δεν θα υπάρξει πρόοδος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) εάν συνεχιστούν οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

«Οπως ξέρετε, αυτές τις μέρες ξεκινά ο διάλογος για τα ΜΟΕ. Αυτό που είπα, και είναι γνωστό στον ομόλογό μου, τον Τούρκο Υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, είναι ότι για να έχει νόημα αυτός ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από συμπεριφορές που κατατείνουν στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή. Και αυτό εξαρτάται και από τις προθέσεις της γείτονος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Επομένως, αν επιδείξουμε όλοι τη σωστή συμπεριφορά θα έχει νόημα ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την ίδια την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Αν, από τη μία συζητάμε, και από την άλλη έχουμε όλα αυτά με τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τότε δεν θα υπάρξει η πρόοδος, που όλοι θα θέλαμε να υπάρξει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή