Επίθεση Δένδια κατά Τσίπρα: Πρωτοφανής η επίκληση των δηλώσεων Τσαβούσογλου

Επίθεση Δένδια κατά Τσίπρα: Πρωτοφανής η επίκληση των δηλώσεων Τσαβούσογλου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την επίκληση δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

"Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του", επισημαίνει ο κ. Δένδιας. "Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα". 

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Τσίπρας ανέφερε με αφορμή τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

«Τώρα, ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις" στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που "είναι υπερβολικά πατριώτης", πως να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο;».

Ως προς το ερώτημα που έθεσε για το πώς να εκλάβει τη εν λόγω δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ, δηλαδή ως προσβολή ή ως παράσημο, καλεί να το απαντήσουν «οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν "προδοτική" Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα…».

 «Πυρά» κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης: 

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες στο ερώτημα αν είναι προσβολή ή παράσημο τα όσα λέει ο Τσαβούσογλου για την κυβέρνησή του", αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: "Το ότι έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δένδιας δεν το λες και τιμητικό για τον ίδιο. Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων που το κόμμα του εξέθρεψε προεκλογικά. Περιμέναμε να τους καταδικάσει. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να επεδείκνυε έστω και μέρος αυτών των αντανακλαστικών απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή