Πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκλογή νέας διοίκησης προχώρησε, κατά την τρίτη προσπάθειά της, η ΓΣΕΕ, χωρίς σοβαρά επεισόδια αυτή τη φορά και με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους πέριξ του ξενοδοχείου που διεξήχθη με συνοπτικές διαδικασίες το 37ο συνέδριό της, στο Καβούρι Αττικής.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις, από το συνέδριο αναμένεται να εκλεγούν ενισχυμένοι σε έδρες οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ αλλά και στη ΔΑΚΕ. Με διαφορετικά ψηφοδέλτια κατήλθαν στις εκλογές οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με απώλειες εκτιμάται ότι θα βγουν τελικά και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Να σημειωθεί ότι το χθεσινό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη σκιά των βίαιων επεισοδίων που αμαύρωσαν τις προηγούμενες απόπειρες σε Καλαμάτα και Ρόδο, όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέτρεψαν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, επικαλούμενοι την ύπαρξη νόθων αντιπροσώπων. Είχε ακολουθήσει ο διορισμός προσωρινής διοίκησης με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας.

Χθες, τα στελέχη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το παραλιακό ξενοδοχείο, όπου και παρέμειναν έως αργά το βράδυ κάνοντας λόγο για συνέδριο-παρωδία.

Η ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων όμως και τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στον χώρο του συνεδρίου απέτρεψαν νέα επεισόδια.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γενηματά, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε άνθρωποι της βίας και των δυνάμεων καταστολής. Οι βιαιότητες έφεραν τα ΜΑΤ εδώ». Για να συμπληρώσει ότι είναι επιθυμία της πλειοψηφίας να γίνει πραγματικότητα το ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό βιβλιάριο ώστε να φανεί «ποιος εκπροσωπεί ποιον». Παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο και στην αγορά εργασίας προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γενηματά ζήτησε να τελειώσει σήμερα η κρίση της ΓΣΕΕ η οποία «στοίχισε πολλά στους εργαζομένους», όπως είπε. Η ίδια επανέλαβε τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ για καθορισμό κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους, πλήρη επαναφορά κλαδικών συμβάσεων και κανονική 13η σύνταξη για όλους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή