Πρόσκληση από Πικραμμένο για διάλογο

Πρόσκληση από Πικραμμένο για διάλογο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις «για μια αποτελεσματική αγορά εργασίας και ένα σύγχρονο σύστημα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» εξήγγειλε, από το βήμα του 37ου εκλογικού συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Η κυβέρνηση έλαβε πρόσφατα εντολή για την οικοδόμηση μιας ισχυρής, παραγωγικής, ανταγωνιστικής και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδος», είπε αρχικά, προσθέτοντας πως από την άλλη πλευρά «η Ευρώπη διέρχεται μια ιστορική αλλαγή» καθώς «βιώνει τον πράσινο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, παράλληλα με τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού της». Μέσα σε αυτό το σύνθετο πλαίσιο η Ελλάδα καλείται να γίνει μια «ανταγωνιστική χώρα σε επιχειρηματικότητα και καινοτομία, αλλά και μια χώρα κοινωνικής συνοχής και πλήρους απασχόλησης».

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως «η χώρα μας πρέπει να συγκλίνει προς τις καλύτερες πρακτικές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου – του διμερούς και του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου» και «να συγκλίνει με τις βασικές αρχές ενός δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος», καλώντας τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις, όπως είναι η ΓΣΕΕ, σε έναν «ειλικρινή κοινωνικό διάλογο».

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε ακόμα πως οι εντάσεις και αντιπαραθέσεις που συχνά-πυκνά υπάρχουν σε τέτοια όργανα είναι «λογικές», καθώς υπάρχουν «πολλές απόψεις». Κάλεσε ωστόσο τα μέλη αυτές οι αντιπαραθέσεις «να είναι γόνιμες και να γίνονται εστίες δημιουργίας και ελπίδας για το μέλλον».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ωστόσο πως μια «από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για έναν αποτελεσματικό κοινωνικό διάλογο είναι η αντιπροσωπευτικότητα», ώστε «οι πολιτικές πρωτοβουλίες να λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες» του κλάδου.

Τέλος, ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε και στη νέα γενιά ζητώντας να μη μείνει «απροετοίμαστη στις δύσκολες και ανταγωνιστικές συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή