ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Πολλά περιστατικά αποτροπής εισόδου μεταναστών τη νύχτα στον Εβρο

n-panagiotopoylos-polla-peristatika-apotropis-eisodoy-metanaston-ti-nychta-ston-evro-2365988

Για πολλά περιστατικά αποτροπής εισόδου προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό έδαφος στα σύνορα στον Εβρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν. Εγιναν αρκετά περιστατικά τη νύχτα στις Καστανιές στον Εβρο τα οποία διασταυρώνονται με την αστυνομία. Ο στρατός βοηθάει για την επιτήρηση των συνόρων, η συνεργασία στρατού και αστυνομίας αποδίδει πολύ καλά. Είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να αναφέρει πάντως συγκεκριμένο αριθμό.

Πρόσθεσε πως τα άτομα που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο «μετακινήθηκαν πιθανότατα από την Κωνσταντινούπολη γιατί για να πας από το Ιντλίμπ θες μέρες. Ο καιρός χθες ήταν άσχημος και για αυτό θεωρώ δεν υπήρξαν απόπειρες από θαλάσσης. Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη να ελεγχθεί από θαλάσσης αλλά αυτό θα δοκιμαστεί και τις επόμενες ημέρες, θα ενισχύσουμε μέρα με τη μέρα τη φύλαξη των συνόρων». 

Τόνισε ακόμη ότι «το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορά της. Θα αναλύσουμε τα στοιχεία για να δούμε σε τι ποσοστό πρόκειται για πρόσφυγες από το Ιντλίμπ».