ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SMS των ελληνικών αρχών σε μετανάστες: «Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα»

sms-ton-ellinikon-archon-se-metanastes-kaneis-den-mporei-na-perasei-ta-ellinika-synora-2366145

«Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα, ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον, προσθέτουν ότι χιλιάδες ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή, λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα, καθώς πλησιάζουν τα σύνορα: «Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται πραγματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι πρόκειται για διαφοροποίηση από το προηγούμενο μήνυμα που ανέφερε «Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα» και πως έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή.