Επίσκεψη στα νησιά στον σχεδιασμό του Αλ. Τσίπρα

Επίσκεψη στα νησιά στον σχεδιασμό του Αλ. Τσίπρα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη «μαύρη βίβλο» του προσφυγικού που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας περνά στην αντεπίθεση ασκώντας κριτική στα έργα και στις ημέρες της κυβέρνησης. Στην Κουμουνδούρου επιμένουν στην ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών με μεταφορά πληθυσμών στην ενδοχώρα και στη σύγκληση εκτάκτως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας την ατολμία του Μαξίμου να διαχειριστεί από την πρώτη στιγμή το ζήτημα. Casus belli για την Κουμουνδούρου θα αποτελέσει, παράλληλα, επιβεβαίωση πληροφοριών για push back μεταναστών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», έχει ήδη αναζητηθεί στις συνεχείς συσκέψεις που πραγματοποιούνται, ο κατάλληλος χρόνος, ώστε ο πρόεδρος του κόμματος να επισκεφθεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφοροποιήθηκε τις τελευταίες ώρες. Η αρχική αμηχανία είχε οδηγήσει στη στρατηγική το βάρος να δοθεί αποκλειστικά στην κακή εικόνα που εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα νησιά και όχι στα βόρεια σύνορα της χώρας και στα μέτρα αποτροπής που πήρε η κυβέρνηση. Το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ για τον Eβρο με κομματικές πηγές να σημειώνουν πως «οι χώρες έχουν νόμιμο δικαίωμα να ελέγχουν τα σύνορά τους και να διαχειρίζονται τις παράνομες μετακινήσεις» έρχεται σε αντίθεση με τη νεολαία του κόμματος που υπερθεματίζει υπέρ της ανάγκης των ανοιχτών συνόρων. Ακόμα και στα υψηλά κλιμάκια δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν έναν καινούργιο  εσωκομματικό «πονοκέφαλο» να έρχεται, αφού η νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου της (5-8 Μαρτίου) επιχειρεί να τραβήξει τον πρόεδρο από το «αριστερό μανίκι».

Κορυφαία στελέχη υπενθυμίζουν την πρόσφατη πρόταση του Αλ. Τσίπρα για τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης, σημειώνοντας πως οι προθέσεις, λόγω της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ειλικρινείς. Βλέπουν στην Κουμουνδούρου το προσφυγικό ως μια καλή ευκαιρία για την ολική επαναφορά του κόμματος; Δεν ήταν τυχαία η παρουσία κλιμακίου στον Eβρο μαζί με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο στην Κουμουνδούρου ακολουθούν κατά πόδας… Μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να έχει αναδειχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ο κύριος υπαίτιος της κρίσης, ωστόσο η αποδόμηση του δημοφιλέστερου υπουργού της κυβέρνησης αποτελεί τον άμεσο πολιτικό στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή κυρίως τη δράση των ΜΑΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή