Σε επιχείρηση του 2ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής (βίντεο)

Σε επιχείρηση του 2ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής (βίντεο)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιχειρήσεις του 2ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής της Λέσβου συμμετείχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κοινοποιώντας βίντεο από αυτές στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επιβιβάστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας μαζί με αμφίβιους καταδρομείς του 2ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής, καθώς και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού σε ταχύπλοο τύπου Μagna 9,60 και συμμετείχε σε δύο περιπολίες, εκ των οποίων η μία κατέληξε σε επιχείρηση αποτροπής.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό ταχύπλοο εντόπισε λέμβο πάνω στην οριογραμμή, η οποία μετέφερε μετανάστες, καθοδηγούμενη, όπως αποδείχθηκε, από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, και την ανάγκασε να γυρίσει πίσω στα τουρκικά παράλια. 

Στη σχετική ανάρτηση του στο Facebook, o κ. Στεφανής αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αιγαίο. Τα σύνορά μας φυλάσσονται σκληρά και αποτελεσματικά. Με αισιοδοξία, πίστη, δύναμη, ομοψυχία και στάση νικητή!».

«Βολές, ασκήσεις ετοιμότητας και η απόλυτη θέση μας για την προάσπιση των συνόρων μας, είναι όχι μόνο μήνυμα, αλλά και ρεαλιστική απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας», αναφέρει ακόμη σε άλλη ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην επικεφαλής του ΓΕΣ, ο οποίος βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Φαρμακονήσι.

Στην ανάρτησή του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρεται στην εξαιρετική συνεργασία Στρατού και Ακτοφυλακής στην περιοχή, τονίζοντας ότι περιορίζονται καθημερινά οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα. «Πολλές οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, αλλά με αποφασιστικότητα, σθένος, υψηλό ηθικό και αίσθηση του καθήκοντος περιορίζονται καθημερινά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή