Α. Τσίπρας: Σωστά κλείνουν τα σύνορα, και εμείς το κάναμε αλλά χωρίς φιέστες

Α. Τσίπρας: Σωστά κλείνουν τα σύνορα, και εμείς το κάναμε αλλά χωρίς φιέστες

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yπέρ του κλεισίματος των συνόρων καθώς -όπως είπε- υπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής, τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση  ότι έπρεπε να διεκδικήσει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, o κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε από την κυβέρνση για απουσία κατά το τελευταίο τριήμερο, λέγοντας:  

«Είναι αστείο η ΝΔ να βγάζει ανακοινώσεις και να ψάχνει να με βρει. Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, αλλά δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαχειρίζεται με περίσσεια αλαζονεία κρίσιμα εθνικά θέματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στα κρίσιμα ζητήματα αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και κάλεσε το κυβερνητικό κόμμα να επιδεικνύει την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή. Και εμείς το κάναμε, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να καλούμε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το αυτονόητο είναι η φύλαξη των συνόρων.

Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε ότι την περασμένη Παρασκευή συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του για το προσφυγικό, ενώ προέβη και σε σχετική δήλωση.

Σωστά κλείνουν τα σύνορα

Ο ίδιος εμφανίστηκε υπέρ της κίνησης να κλείσουν τα σύνορα. «Από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα σωστά κλείνουν τα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους δυστυχισμένοι έρχονται στην Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη» πρόσθεσε και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα «καθρεφτάκια» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη. Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, μαύρο κουτί. Το πρόβλημά μας είναι ότι η κυβέρνηση κινείται δίχως σχεδιασμό. Οφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά. Ηθελε να στενοχωρήσει μόνο τα νησιά και δεν τους φέρνει στην ενδοχώρα» πρόσθεσε.

«Φιέστες στον Έβρο»

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «το 2015 είχαμε μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο υπήρξαν ροές στα νησιά. Το να στήνεις φιέστες με τους Ευρωπαίους δεν έχει νόημα και κάνεις ζημιά στην πολιτική που είχες μέχρι χθες. Και να τους απελάσεις που θα τους πας; Δεν μιλάς με τον Ερντογάν. Θα τους πάρει η Ευρώπη;»

«Κάναμε ένα επικοινωνιακό δώρο σήμερα και ταυτιστήκαμε με τους «σκληρούς» της Ευρώπης. Αυτοί θέλουν η Ελλάδα να γίνει ¨αποθήκη ψυχών¨. Η κυβέρνηση στο προσφυγικό κινείται χωρίς σχέδιο. Όφειλε να έχει αποσυμφορήσει τα νησιά, αλλά δεν το έκανε. Αφήνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά γιατί δεν τους δέχεται κανένας άλλος. Χρειάζεται στρατηγική σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο» τόνισε.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διερωτώμενος γιατί δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

«Δεν θα υιοθετούσα τη λέξη ¨εισβολή¨. Όταν έχεις ¨εισβολή¨ έχεις πόλεμο και πρέπει να νικήσεις. Οι αντίπαλοι δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά η Τουρκία. Δεν θέλεις συμβούλιο; Πάρε ένα τηλέφωνο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αλαζονεία. Έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Όταν ήταν η οικονομική κρίση, το προσφυγικό αλλά και το ασφαλιστικό. Είναι ανεύθυνη στάση να κάνουν ¨πλακίτσα¨ και να λένε ¨που ήσουν την Καθαρά Δευτέρᨻ είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δήλωση Στέλιου Πέτσα

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε: «Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτε να πει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή