«Ναι» στο κλείσιμο συνόρων στον Εβρο λέει ο Αλ. Τσίπρας

«Ναι» στο κλείσιμο συνόρων στον Εβρο λέει ο Αλ. Τσίπρας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός στο σφράγισμα του Εβρου και στις πρωτοβουλίες που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο στόχος ήταν διττός: Να εδραιώσει ένα συναινετικό προφίλ για τα εθνικά θέματα ζητώντας για άλλη μια φορά τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και παράλληλα να βάλει τέλος σε «παραφωνίες» που εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν άνοιγμα των συνόρων.

Οι παροικούντες την Κουμουνδούρου, άλλωστε, γνωρίζουν καλά πως αυτές οι φωνές δεν περιορίζονται μόνο στη νεολαία του κόμματος. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η μαζική απόπειρα εισροής στη χώρα κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε και η σημερινή», επεσήμανε υπενθυμίζοντας πως και ο ίδιος ως πρωθυπουργός είχε εφαρμόσει την ίδια πολιτική.

Επίρριψη ευθυνών

Βάζοντας ο Αλέξης Τσίπρας στο «κάδρο» των ευθυνών για τη διαχείριση του προσφυγικού την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και έπειτα από πολύ καιρό την Αγκελα Μέρκελ, επιχείρησε στη χθεσινή συνέντευξή του να αναδείξει τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει χειριστεί το μεταναστευτικό.

«Ακούσατε εσείς καμία δήλωση από όλους αυτούς τους Ευρωπαίους επικεφαλής των θεσμών που ήρθαν σήμερα στον Εβρο ενάντια στην Τουρκία; Ακούσατε καμία δήλωση της κ. Μέρκελ ενάντια στην Τουρκία; Πριν από λίγες ημέρες η καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Αγκυρα και έπαιζε με τα καθρεφτάκια με τον Ερντογάν», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζοντας, έως ένα βαθμό, ακόμα και την πρώτη περίοδο της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που «έδιωχνε» την ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας από την Ελλάδα.

Καταλήγοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κατηγόρησε πως κατά τη χθεσινή παρουσία των τριών αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα δεν άγγιξε το πραγματικό πρόβλημα. «Δεν είναι η ουσία ο Εβρος, είναι σαν να κλειδαμπαρώνεις το παράθυρο και να το μανταλώνεις, ενώ έχεις την πόρτα ορθάνοιχτη», τόνισε, υπενθυμίζοντας πως το βάρος πρέπει να δοθεί στα νησιά.

Φιέστα

Οι τόνοι για το προσφυγικό ανεβαίνουν κατακόρυφα από τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας όλο και πιο συχνά την κυβέρνηση πως δεν διεκδικεί, αλλά διαχειρίζεται το θέμα με όρους μάρκετινγκ: «Στήνουν επικοινωνιακές φιέστες με τους Ευρωπαίους τη στιγμή που έχουν ευθύνη», σημείωσε για τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στον Εβρο. Συμπλήρωσε μάλιστα πως το Μαξίμου θα έπρεπε να «απειλήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση με βέτο σε όλες τις αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» από τη στιγμή που δεν ζητούνται κυρώσεις προκειμένου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμορφωθεί με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης  –  Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Κ» πως το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί τον Εβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή