Νέος κύκλος παραβιάσεων και υπερπτήσεων

Νέος κύκλος παραβιάσεων και υπερπτήσεων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά μια ολιγοήμερη διακοπή, η τουρκική αεροπορία επανήλθε εκ νέου χθες στην τακτική των υπερπτήσεων, αυτή φορά στα 10.000 πόδια πάνω από τη Ρω χθες το απόγευμα. Συνολικά χθες καταγράφηκαν 36 παραβιάσεις, έξι από τις οποίες κατέληξαν σε εμπλοκή. Χθες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε γραπτώς σε κοινοβουλευτική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με όσα συνέβησαν στα τέλη Ιανουαρίου κατά την είσοδο του ερευνητικού πλοίου «Ορούτς Ρέις» σε ελληνική περιοχή ευθύνης. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου, «το ερευνητικό πλοίο “RA/ΜΤΑ Oruc Reis”, κατά τον πλου του, εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα την 00.50 της 31ης Ιανουαρίου 2020 και εξήλθε αυτής την 08.41 της 1ης Φεβρουαρίου 2020, επιτηρούμενο συνεχώς από τη φρεγάτα “(Φ/Γ) Νικηφόρος Φωκάς”». 

Εν τω μεταξύ, χθες, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη συνεκπαίδευση που είχαν προ ολίγων ημερών (27 Φεβρουαρίου) μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) με αεροσκάφη του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στα νότια της Κρήτης. Εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη νύχτα με ελληνικά F-16 από τις 115 και 116 Πτέρυγες Μάχης και τα Ραφάλ, αλλά και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας E-2C Hawkeye του «Σαρλ ντε Γκωλ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή