Ενημέρωση των κομμάτων σε κλίμα ενότητας

Ενημέρωση των κομμάτων σε κλίμα ενότητας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σταθερή κυβερνητική θέση περί οργανωμένης επιχείρησης της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, επισήμανε και χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, ο οποίος και ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για όλα όσα συμβαίνουν στις συνοριακές ζώνες. «Η χώρα μας η Ελλάδα, η Ευρώπη, δέχονται αιφνίδια και μαζική πίεση από μετακινήσεις στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την κυβέρνηση και τις Αρχές της γειτονικής μας χώρας», είπε, αμέσως μετά τις επαφές που είχε με τους εκπροσώπους των κομμάτων. Αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα αναμένει συμπαράσταση και «ενιαία στάση απέναντι στη διαμορφούμενη για την Ε.Ε. απειλή». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θεωρεί «απολύτως απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ανθρώπινες ψυχές, άνθρωποι δυστυχισμένοι που προσπαθούν να επιβιώσουν και να πετύχουν μια καλύτερη ζωή για να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι της εξ Ανατολών γείτονος».

Ο Γ. Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) ζήτησε ενεργητική και συστηματική διπλωματία. «Διαβεβαίωσα (σ.σ.: τον κ. Δένδια) ότι θα έχει την αμέριστη στήριξη από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον εξασφαλιστούν αυτές οι παράμετροι και ακόμη μία: η ανάγκη να αποκατασταθεί η πλήρης ενότητα του ελληνικού λαού με την αποσυμφόρηση των νησιών», σημείωσε και προσέθεσε: «Γιατί διαφορετικά, θα έχουμε δύο κατηγορίες Ελλήνων και θα αποδυναμώνουμε αυτό το ίδιο το επιχείρημα που απευθύνουμε προς τους Ευρωπαίους, της αλληλεγγύης. Πώς ζητάμε να μοιραστούν οι Ευρωπαίοι τα βάρη που εκ των πραγμάτων φέρουν οι ροές του προσφυγικού, αν στην ενδοχώρα μας δεν δείχνουμε το ίδιο αίσθημα αλληλεγγύης προς τους νησιώτες». Την ανάγκη να υπάρξει «αρραγής εθνική ενότητα και αποτελεσματική υπεράσπιση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας», επισήμανε ο Ανδρ. Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ). «Το προσφυγικό είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., με συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, όπως η Τουρκία, και που προκαλούν τα κύματα των ξεριζωμένων», είπε ο Γ. Μαρίνος (ΚΚΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή